Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust tog tredje raka segern – Wretman gjorde tre nya mål

Albin Wretman gjorde tre mål för Tjust Bandy när laget tog tredje raka segern. Foto: Tjust Bandy

Tjust tog tredje raka segern – Wretman gjorde tre nya mål

Tjust Bandy har fått en bra start på säsongen. Hemma mot Skirö AIK kom tredje raka triumfen.
– Det känns bra att vi har fått en så skön start, säger tränaren Thomas Fransson.

Annons:

14–1 mot Borgia Norrköping BK och 7–4 mot IF Stjärnan. På lördagseftermiddagen kom tredje segern hemma mot Skirö AIK i en match som präglades av mycket kamp. 

– Med tanke på att det var mycket kamp så var det jäkligt skönt att vi inte gav upp. Vi stod upp och krigade hela vägen. Det var kamp och mycket kroppskontakter och inte alls mycket skönspel, säger tränaren Thomas Fransson. 

"Måste vara på vår absoluta topp"

Lagen följdes åt målmässigt under hela matchen och Tjust var på väg att ta med sig en 4–2-ledning in i paus. På tilläggstid reducerade Skirö till 4–3 och fick luft under vingarna. 

– Vi hade läget att göra ett ryck men då uppstod det en situation där det borde ha blivit en avblåsning. I stället fick de 4–3 på ett individuellt misstag från vår sida när vi tappade bollen i ett anfall. Det är en väsentlig skillnad att leda med två mål än med ett mål, det målet gav Skirö luft, säger Thomas Fransson. 

Skirö gjorde även 4–4 i början av andra halvlek innan Tjust gjorde 5–4‚ 6–5, 7–6 och 8–6. Skirö kom tillbaka till både 5–5 och 6–6 men orkade inte rå på Tjust till slut.

Vad säger du om säsongsstarten?

– Den är bra, vi kan inte göra mer än att ta två poäng i varje match och det har vi gjort så här långt. Det känns bra att vi har fått en så skön start. Den här matchen visar att vi måste vara på vår absoluta topp oavsett vilket lag vi möter. Det finns fem-sex lag som är vassa och vi har en tuff batalj mot Finspång i nästa omgång, säger Fransson. 

Tre nya mål av Wretman

I vanlig ordning gjorde Albin Wretman många mål och denna eftermiddag blev det tre fullträffar från hans klubba. Övriga mål gjordes av Semen Kartashov 2, Aleksandr Sannikov, Stanislav Klyushanov och Johan Andersson. 

Bäst i Tjust var målvakten Eetu Sviili med flera avgörande räddningar, Denis In-Fa-Lin, David Walfredsson, Albin Wretman och Semen Kartashov. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: