Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tröttkört Tjust föll – nu behöver poängen trilla in:

Thomas Franssons Tjust är i behov av poäng efter kvällens kvalförlust mot Katrineholm. Foto: Ossian Mathiasson

Tröttkört Tjust föll – nu behöver poängen trilla in: "Inte riktigt där"

En seger och två förluster. Det är Tjust Bandys resultatrad när halva kvalserien är spelad. Nu krävs det att poängen trillar in ifall laget ska ta klivet upp i allsvenskan.
– Det är av största vikt att vi tar poäng på fredag, säger tränaren Thomas Fransson.

Annons:

Retlig uddamålsförlust (3–4) mot Nitro/Nora i fredags, klar 6–0-seger mot Mölndal i söndags och storförlust (3–8) mot Katrineholm i kväll. 

Det är en tung första halva av kvalserien som Tjust Bandy har fått uppleva men chansen till uppflyttning finns med tre omgångar kvar att spela. 

Efter tisdagens förlust mot Katrineholm, som toppar serien med fem poäng, gjorde Thomas Fransson analysen att hans lag inte riktigt orkade mäta sig mot ett skickligt Katrineholm. 

– Vi möter ett bra lag som vi visste att de är. De har bra fart hela tiden och jag anser att vi inte riktigt är med i matchen någon gång egentligen utan vi är ängsliga på isen och bär på trötta huvuden efter det täta spelandet på sistone. Vi är inte riktigt där och gör jobbet hundraprocentigt, säger Thomas Fransson. 

"Hade ingen udda framåt"

Katrineholm gick ifrån till en klar 3–0-ledning i halvtid och det var något som grundlade segern. 

– De gjorde 1–0 på en hörna, sedan hade vi en bättre period utan att skapa några riktiga chanser. Vi höll uppe spelet ganska bra men vi hade ingen udd framåt, säger Thomas Fransson. 

Katrineholm tog till slut en behaglig 8–3-seger och Fransson konstaterade att hans lag var tröttkört. 

– De spelade inte ut oss på något sätt, vi hade för lång bollbehandling och det gjorde att de kunde bryta våra uppspel och gå på kontringar. Jag tror att det i mångt och mycket beror på våra trötta huvuden, säger han. 

På fredag vänder kvalserien och då kommer Katrineholm på besök i Gamleby. 

– Jag har inte börjat fundera så mycket på den matchen än men det är av största vikt att vi tar poäng på fredag. 

"Viktigt att de får vila"

Tredjeplacerade Tjust ligger just nu tre poäng bakom kvalledaren Katrineholm och två poäng bakom tvåan Nitro/Nora med tre matcher kvar på programmet. Ettan och tvåan från kvalgruppen spelar i allsvenskan nästa säsong. 

Hur ser upplägget ut inför fredagens match?

– Det är viktigt att spelarna får vila och komma tillbaka i ben och huvuden. Vi tränar på torsdag och sen är det fullt fokus på matchen. 

Bäst i Tjust var målvakten Eetu Sviili som gjorde en bra match med många avgörande räddningar. I övrigt var det ingen spelare som kom upp i normal standard, enligt Fransson. 

Albin Wretman blev tvåmålsskytt och Aleksandr Sannikov gjorde det tredje målet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: