Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Palladium storsatsar – efter dialog med publiken

Fröken Snusk kommer till Palladium den 22 mars. Foto: Stefan Härnström

Palladium storsatsar – efter dialog med publiken

Palladium arrangerar tre större festkvällar under de kommande två helgerna. Bland annat blir det en specialkväll för 30-plussare.
– Vi försöker involvera vår publik och boka rätt, säger Jesper Björkman.

Annons:

På fredag blir det en helkväll för alla över 30. Då kommer coverbandet SNSB (Sveriges Näst Snyggaste Band) till Palladium för en ösig spelning.

– Det är ett coverband som brukar dra mycket folk. 30+-kvällar har blivit poppis, det händer inte så mycket för de lite äldre och de brukar komma ut när det väl är något på gång som riktar sig till dem. De har varit här tre gånger tidigare, men nu är det några år sedan sist.

Palladium brukar arrangera tre-fyra kvällar för 30-plussare per år – men nu vill man öka.

– Vi ska öka upp det och försöka hålla varannan månad ungefär. Det har varit fullt hus några gånger, men det brukar kanske vara mellan 250-500 pers, berättar Björkman. 

 "Försökt jobba så på slutet"

På lördag blir det en tung klubbmusik när DJ Zveuse spelar under vinjetten ”Hardstyle Rave Night”. En rejäl rave-känsla utlovas från Jesper Björkman.

– Det är en kille som spelar lite hårdare musik, lite hardstyle som är väldigt poppis i Europa, men inte så utbrett i Sverige än. Många har köpt förköp och många har efterfrågat sådana kvällar. Det är mycket folk som kommer utifrån av de som köpt biljetter hittills. Folk är beredda att åka lite längre när det är ett sådant arrangemang, det blir lite annat stuk på spelningen jämfört med en vanlig DJ.

För Palladium blir det premiär för den typen av spelning.

– Det är första gången vi satsar på det, vi lade ut och frågade vad folk ville se framöver och vi hade lite omröstningar. Det var en stor andel som var sugna på det, säger Björkman och fortsätter:

– Vi har försökt jobba så på slutet, med temakvällar och omröstningar. Då märker man vad den breda massan är intresserad av och sedan försöker man uppfylla det. Vi försöker involvera vår publik och boka rätt. Det är onödigt att boka en artist som man själv tror på och så finns det inget intresse, det är bättre med en dialog med publiken.

 Vill arrangera bussar från närområdet

Nästa fredag blir det ett säkert kort på scenen. Fröken Snusk har blivit en ikon bland dagens ungdomar och var nyligen med i Melodifestivalen. På Palladium blir det både en tidig ungdomsspelning och så en vanlig spelning på kvällen.

– Hon har blivit rejält poppis på ganska kort tid. Där är det ett jätteintresse och vi kör en ungdomsspelning också. Även ganska små barn har Spotify och lyssnar på hennes låtar, även om innehållet inte alltid är så barnvänligt. 

Fröken Snusk gjorde 150 spelningar förra året och en av de mest streamade på Spotify, även om det förekommit kritik mot att siffrorna manipulerats.

– Många tycker att det är bra festmusik och de är bra på att hajpa upp det. Det blir snack om henne och det är imponerande att de lyckats bygga den hajpen så snabbt. Vi hade henne första gången innan hon hade släppt ”Rid mig som en dalahäst”. Priset för att boka henne har väl dubblats sju-åtta gånger sedan dess och det var bara ett och ett halvt år sedan. Epadunkskulturen har blivit mer mainstreamanpassad.

Björkman har fler spelningar på gång och tittar på lösningar för att locka fler utifrån.

– Vi kommer köra på rätt mycket. Det blir lite event på påskafton och en artist i början av april som vi snart går ut med. Vi tittar på att abonnera buss från Oskarshamn och Vimmerby för att folk lättare ska kunna ta sig till och från Palladium, det har varit efterfrågat.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: