Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nattklubben tar in 499 personer på helgens spelning:

Palladiums Jesper Björkman väljer att genomföra helgens spelning med Bolaget med totalt 499 personer i lokalerna. Foto: Lotta Eliasson

Nattklubben tar in 499 personer på helgens spelning: "Ska alla bara stänga igen?"

Trots rådande samhällssituation med coronaoron tänker Palladium genomföra helgens spelning med Bolaget och ta in 499 personer för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 
– Vi följer restriktionerna som finns från Folkhälsomyndigheten, säger Jesper Björkman.

Annons:

Palladium i Västervik har bestämt sig för att ta in maximala 499 personer på lördagens livespelning med Bolaget, som har släppt flera hits som ”Fem Komma Tvåan” och ”After Work”. 

– Det är ett fåtal nattklubbar som har stängt sin verksamhet helt och hållet, alla andra kör på som vanligt med evenemang och vanliga kvällar. Vi gör likadant, säger Jesper Björkman. 

Hur har ni resonerat när ni väljer att genomföra evenemanget?

– Vi följer restriktionerna som finns från Folkhälsomyndigheten och vi uppmanar alla med minsta symptom att stanna hemma. Men det är tufft, jag vet inte. Ska alla bara stänga igen sina verksamheter helt och hållet och göra folk arbetslösa? Sedan är det givetvis en tråkig och jobbig sits som många är i, säger Björkman. 

Har det varit ett givet beslut?

– Nej, självklart inte. Vi gick ut med evenemanget före coronakrisen och det finns inga bekräftade fall i Västervik. Det är också upp till var och en, är man krasslig så går man inte ut. 

"Skriver att man är dum i huvudet"

Jesper Björkman berättar att de har mötts av en hel del kritik den senaste tiden. 

– Vissa tycker att det är fel att man kör, andra tycker att det är rätt att man inte lägger sig ner och stänger igen allt. Många äldre sitter och skriver att man är dum i huvudet och de yngre tycker att man är det om man stänger igen för att det är deras favoritartist och många vill gå ut. Jag har inte märkt någon skillnad på besöksantalet under coronakrisen. Vi märker på våra gäster att de vill att vi ska fortsätta köra. Det finns ett stort intresse och många har varit oroliga för att spelningen ska ställas in. 

Vad har du för tankar kring fortsättningen?

– Som alla andra restauranger och nattklubbar i Sverige så följer vi restriktionerna som kommer från Folkhälsomyndigheten. Man får ha max 500 personer inklusive personal och artist. På lördag blir det säkert 30 personer utöver besökarna. 

Hur skulle Palladium påverkas om helgens spelning ställs in?

– Det är svårt att säga, jag vet inte hur många som kommer komma på lördag. Det får man se, men alla som driver företag vet väl vad det innebär om man måste stänga igen och inte kan bedriva verksamhet, det säger sig själv om hur det går. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: