Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Kanonstart för nya Simson – så många besökare var det under premiärhelgen

    Simson summerclubs premiärhelg var mycket lyckad. Foto: Privat

  • Kanonstart för nya Simson – så många besökare var det under premiärhelgen

    Foto: Alice Enwall

  • Kanonstart för nya Simson – så många besökare var det under premiärhelgen

Kanonstart för nya Simson – så många besökare var det under premiärhelgen

När man inte längre fick beträda båten och driva verksamhet på båten Simson var det till att bli kreativ. På två veckor lyckades Jesper Björkman vända nedgången till något positivt och öppnade en social mötesplats framför båten istället. I helgen var det en minst sagt lyckad premiär med nästan 1 000 besökare. 

Annons:

Den nya verksamheten kallas Simson summerclub och ägaren Jesper Björkman beskriver den så här:

– En mötesplats för både Västerviksbor och turister, allt är utomhus under bar himmel. Vi har byggt upp barområde, plats för käk, där en dj kan stå och spela. Det finns både ståplatser och sittplatser, utrymme för folk som vill dansa. En sommarklubb, helt enkelt. 

Hur kom du fram till den här lösningen?

– Det har varit lite turer med osäkerhet fram och tillbaka mellan kommunen om att ha verksamheten på båten. För två veckor sedan fick vi reda på att man inte fick beträda båten eller piren så då var det bara att tänka om och tänka utanför boxen. Men det blev extremt uppskattat och under helgen har vi haft nästan 1000 besökare, berättar Jesper Björkman. 

Lyckad premiärhelg

Han berättar att man på två veckor fick ändra om konceptet och bygga något framför båten istället. Med hjälp av sin pappa, företag och personal lyckades de med hårt arbete och långa dagar bygga upp något helt nytt. 

– Många tycker till och med att det här är bättre än det som tidigare var på båten, säger han.

- Vi hade tur med vädret. På fredagen var det fint fram till elva och när ösregnet kom öppnade vi upp Palladium och på lördagen öppnade vi upp där sista timmarna fram till tre. Den här sommaren kör vi på det här konceptet fram till mitten av augusti. Både lite vardagar och öppna upp för lite after work. Nästa sommar kör vi på land också och utvecklar ännu mer. Det här var verkligen jätteuppskattat och kör vi vidare på det här kan det nog bli väldigt bra. 

Temakvällar

Hårt arbete har lönat sig och nu väntar en fartfylld sommar. Varje kväll står det mellan sex och sju personer i baren för att hantera alla beställningar och undvika köer. Som tur är har inte Jesper Björkman upplevt något problem med personalen eftersom han redan har en personalstyrka från andra verksamheter. Just nu finns personal. Eventuellt kan det bli aktuellt att rekrytera senare i sommar.

I sommar kommer Simson summerclub hållas öppen under helger och en del vardagar. Under sommaren väntar också en del temakvällar. Härnäst väntar en nostalgikväll med kända låtar från förr. Det kan också komma teman vad gäller olika klädsel. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till att bygga upp det och till alla som var här. Det är det som gör att det fungerar och som gör alla roliga kvällar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: