Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    "En blandning mellan lättnad och lycka." Så beskriver krögaren Stefan Johansson känslan nu när han kan öppna Restaurang Mat till veckan. Foto: Lotta Madestam

  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    De blir tre personal, utöver Stefan Johansson även hans fru Linda Johansson och Anna Rylander. Foto: Lotta Madestam

  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    Restaurangen har 50 platser.

  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    Det är stora fönster mot Norra Oskarsgatan.

  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    Väntan är över. Ett år för sent kan Stefan Johansson äntligen öppna Restaurang Mat i Hultsfred till veckan.

  • Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

    Mycket snickeridetaljer. Här blir det ett bord för kaffe och fika.

Till veckan öppnar nya restaurangen – se färdiga resultatet

Väntan är över. Ett år för sent kan Stefan Johansson äntligen öppna Restaurang Mat i Hultsfred i nästa vecka.
– Det är en blandning av lättnad och lycka, säger han.

Annons:

Det är en av de sista dagarna i arbetskläder. På onsdag klär han på sig kockrocken med glädje och öppnar restaurangen för mat, det tar ett par dagar att få hem råvarorna.

Men för att skapa lite intresse och få känna lyckan av att träffa potentiella matgäster blir det lite ”smygöppning” måndag och tisdag.

– Vi kan kalla det öppet hus, då kan folk komma och prata med oss, ta en fika och titta runt, säger Stefan Johansson.

Orolig väntan

Han visste inte alls hur länge han skulle behöva vänta på slutbesked eftersom det var en del som behövde åtgärdas. Så det har varit en orolig tid, att inte veta.

På fredagsmorgonen, vid niotiden, kom så det efterlängtade beskedet. Snabbare än han vågat hoppas på.

– Kommunen och byggarna har gjort allt i sin makt, för att få ihop det här och för att det skulle lösa sig snabbt. Jag är otroligt tacksam, säger han märkbart berörd.

Så hur känns det nu när din satsning i Hultsfred äntligen kan gå i mål?

– Du anar inte, blyklumpen är borta. Det är en blandning av lättnad och lycka. Jag har väntat på det här i ett år, att få öppna Restaurang Mat vid handelsområdet.

– Nu bortser vi från det gamla, även om det var väldigt tungt där ett tag, men jag ser alltid framåt. Nu är det bara upp till oss själva att se till att det här blir bra, det ligger inte i någon annans händer.

”Är A och O”

Det mesta i fastigheten är klart, återstår gör mest lite småfix och piff med blommor och ljusstakar bland annat och kassan ska på plats. 

– Fastigheten är byggd för bra flöde, bra logistik är A och O, både för ekonomin och arbetsmässigt, säger Stefan Johansson och visar runt i lokalen.

De kommer vara tre i restaurangen, utöver honom själv även hustrun Linda Johansson och Anna Rylander från Målilla.

– Jag fick tag i två kockar, så vi kommer dela på uppgifterna. Alla kan laga mat, så det ser jättebra ut personalmässigt också.

Hur ser din målbild ut?

– Att vi ska driva en dagrestaurang, med allt ifrån frukostgäster, hantverkare och andra lunchgäster och de som vill äta en bit mat på eftermiddagen till de som bara vill ta en fika eller köpa med sig en smörgås. Jag vill ha in folk under hela tiden, så det blir liv och rörelse. Jag kommer också se till att ha mycket matlådor, både med nylagad mat och det som blivit över.

– Jag kommer även söka alkoholtillstånd framöver, för det finns utrymme att utöka lite. Kanske ha hantverksfrukostar med ägg och bacon liksom lördags- eller söndagsmiddagar någon gång i månaden eller när det händer saker här runt omkring. Allt är under utveckling, inget hugget i sten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: