Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Galan för hemlösa blev en succé – så mycket samlades in

Stödgalan på långfredagen blev en stor succé. Foto: Privat

Galan för hemlösa blev en succé – så mycket samlades in

I fredags kväll var det dags för Swedish Homeless Aid. Flera hundra Västerviksbor fanns på plats och över 25 000 kronor samlades in.
– Helt fantastiskt, summerar Stefan Johansson.

Annons:

1985 jobbade Stefan Johansson på tidningen Okej och drog igång Swedish Metal Aid. Det var ett välgörenhetsprojekt med Kee Marcello som producent och Joey Tempest som låtskrivare. 

När en hemlös man dog på en toalett i Västervik i slutet på förra året sände det chockvågor i staden. På långfredagen arrangerade han en stödgala till Vinternatts verksamhet under namnet Swedish Homeless Aid på Bryggaren.

Galakvällen blev en stor succé. 

– Det var fantastiskt, helt fantastiskt. Det var en succé, säger en tröttkörd Stefan Johansson. 

Kommunalrådet på plats

Timme efter timme uppträdde band och bland annat fanns Dimpker Brothers, Tomas Mögel Band, Besväret, Krakathoa och Noztalgica på plats. 

– Det var band som lirade hela tiden och det var en riktigt laddad rockkväll med mycket folk. Under timmarna i mitten av galan var det jäkligt mycket folk. Då var det nog närmare 300 personer i lokalen. 

Kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) fanns på plats en stund på kvällen. 

– Han var väldigt nöjd och glad över det. Det var en riktigt bra rock´n´roll-kväll. Vi är jättenöjda, men väldigt trötta.

25 000 kronor samlades in

Totalt samlades drygt 25 000 kronor in. Pengarna går nu till föreningen Vinternatts verksamhet.

– Eller som vi säger – till kampen för ett värdigt liv. Det är häftigt att vi lyckades samla in så mycket. Banden tyckte också det var skitroligt att göra det här. Dimpker Brothers var helt otroliga, det var min favorit för kvällen.

Succén var så stor att det kan bli en fortsättning.

– När krutröken lagt sig ska vi börja diskutera en återkomst nästa år. Vi pratade lite om det redan innan om det skulle bli en succé. Musikerna hade hur kul som helst och vi också. Det var fantastiskt ljus och ljud. Allt var fantastiskt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: