Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Beslut om vindkraftverken i Lebo uppskjutet – ”Har fått ny information”

Beslutet om vindkraftsplaceringen i Lebo har skjutits upp. Foto: PixaBay

Beslut om vindkraftverken i Lebo uppskjutet – ”Har fått ny information”

Under onsdagen skulle miljö- och byggnadsnämnden ha fattat beslut om vindraftverkens placeringar i Lebo. Tidigare i veckan inkom dock ny information i ärendet när Tjust Fågelklubb skickade en skrivelse till kommunen och Länsstyrelsen om upptäckter vid en fågelinventering i området som nyligen gjorts. 

Annons:

Tjust Fågelklubb menar att man gjort upptäckter som visar att det vid flera av verkens exakta placeringar finns tydliga spår av tjäderaktivitet. Enligt EU:s art – och habitatdirektiv där tjädern är listad får fågeln inte störas i sin livsmiljö, och deras fortplantningsområden ska skyddas särskilt. 

Vid minst en av platserna där verken är tänka att placeras finns tydliga tecken på tjäderspel. Vid flera av placeringarna finns tecken på tjäderaktivitet.

Vid miljö- och byggnadsnämndens möte under onsdagen var punkten där beslut skulle fattas utbytt till ett informationsärende om parklayouten i Lebo. 

 Har det här att göra med Tjust Fågelklubbs skrivelse? 

– Ja, så är det. Vi har fått en del ny information och vi behöver få tid att undersöka om det påverkar eller inte påverkar och ta ställning till det Ambitionen är att vi ska kunna ta ärendet på nästa nämnd istället, säger Carolina Stalebrant, chef på miljö- och byggnadsförvaltningen. 

Hur den nya informationen kan komma att påverka ärendet vet man inte än. 

– Det kommer pågå en dialog mellan oss på kontoret och även med Länsstyrelsen, säger Stalebrant. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: