Annons:

Sök

Annons:

Så många länsbor har tagit en tredje dos: ”Glädjande”

Strax över hälften av länsborna har fått sin tredje dos mot covid-19. Foto: MostPhotos

Så många länsbor har tagit en tredje dos: ”Glädjande”

Strax över hälften av invånarna i Kalmar län, 50,3 procent, har fått sin tredje dos mot covid-19. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Folkhälsomyndighetens senaste statistik som gäller till och med 19 januari visar att 50,3 procent av länsborna över 18 år har tagit den tredje vaccindosen mot covid-19. Kalmar län har för närvarande den högsta vaccinationstäckningen av dos tre i landet. För hela landet är siffran 38,4 procent.

"Bokar sig för en första dos"

Region Kalmar läns egen statistik visar att totalt 110 912 doser av dos tre har getts i länet. Av befolkningen över 18 år har 63,8 procent antingen vaccinerat sig eller har en inbokad tid.

”Det är glädjande att så många redan tagit sin tredje dos. Men än mer positivt är att vi stadigt också har en ström av personer som bokar sig för en första dos av vaccin. Personer som tidigare avstått”, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering gäller till och med 16 januari. Den visar att 88,5 procent av befolkning över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 86,6 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 86,2 procent har fått en dos och 82,8 procent fått två doser.

Totalt har 497 779 doser hittills getts i Kalmar län sedan vaccinationerna startade.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: