Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tre nya vaccinationsmottagningar öppnar:

Vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson tror att tiderna går åt snabbt. Foto: Arkivbild

Tre nya vaccinationsmottagningar öppnar: "Kan ta slut snabbt"

Nu har tre nya vaccinationsmottagningar öppnat i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Alla kan boka sin tredje dos – om sex månader passerat. 

Annons:

Bokningen av en tredje dos vaccin mot covid-19 har öppnat för alla över 18 år och uppåt i Kalmar län. För att möta det väntade trycket och öka kapaciteten har tre tillfälliga vaccinationsmottagningar öppnat på Länssjukhuset i Kalmar samt på sjukhusen i Oskarshamn och Västervik. 

"Satsningen på sjukhusen görs för att regionen ska kunna vaccinera den stora grupp som är aktuell för dos 3 så snabbt som möjligt", skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi har kommit så långt i vårt vaccinationsarbete att vi nu kan öppna för en större grupp, säger vaccinationssamordnaren Marie Ragnarsson. 

Fortsatt gäller sex månader mellan dos två och tre. 

– Det är viktigt att tänka på att man inte ska boka in dos 3 för tidigt. Det måste ha gått minst sex månader sedan dos 3 för den som är mellan 18-64 år, samt fem månader för den som är 65 år eller äldre, säger Marie Ragnarsson.

Regionen räknar med att tiderna kommer vara eftertraktade.

– Vi räknar med att många vill boka en tid och på vissa håll kommer de att ta slut snabbt. Men vi lägger ut nya tider efterhand. Det snabbaste sättet att boka en vaccination eller hantera en eventuell av- eller ombokning är via 1177.se, säger Marie Ragnarsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: