Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
THEO VANN SITT ALLRA FÖRSTA HEAT NÄR DACKARNA UTKLASSADE PIRATERNA

Jacob Thorssell och Joel Kling imponerade stort när Dackarna vann mot Piraterna. Foto: Micael Rundberg

THEO VANN SITT ALLRA FÖRSTA HEAT NÄR DACKARNA UTKLASSADE PIRATERNA

Dackarna utklassade Piraterna i kvällens hemmamatch i Bauhaus-ligan. En olycka och skada på Vimmerbysonen Joel Larsson var ett tungt bakslag för Piraterna som föll ihop totalt i andra halvan av matchen.
Desto lyckligare var Dackarnas Theo Johansson som vann sitt allra första heat i högstaligan.

Annons:

Det var två lag som kom till start med lite olika förutsättningar efter den första omgången i tisdags. Piraterna körde över Västervik hemma, medan Dackarna åkte på en snöplig tvåpoängförlust borta i Smålandsderbyt mot Vetlanda.

Och visst kändes Dackarna lite extra taggade. Den första halvan av matchen var dock jämn, och efetr en femetta i det tredje heatet tog gästerna från Motala en fyrapoängsledning, 7-11. Dackarna knaprade sig dock ifatt, och efter sex heat var man om, en ledning man sedanaldrig släppte.

Joel Larsson skadad 

I det nionde heatet föll Piraternas Joel Larsson i utgången av startkurvan. Dackarnas Jacob Thorssell hade inte en chans att väja, utan körde in i Larsson vänster sida. Larsson tillkallade sig sjukvårdspersonal direkt och blev liggande på banan. Larsson togs sedan med ambulans till sjukhus och de första rapporterna talade om ett befarat brott på underarmen.

Radade upp femettor

Efter det åttonde heatet hade Dackarna ledningen med 25-23, och när sedan Jacob Thorssell och Joel Kling tog en säker femetta i omstarten av det nionde heatet (duons andra femetta denna kväll) ryckte Dackana till sig en sexpoängsledning.

I heatet efter vände Oliver Berntzon och Hans Andersen ett 1-5-underläge i startkurvan till heatseger med 5-1. 35-30 efter tio heat, och matchen kändes avgjord. Ännu mer avgjort var det efter heat elva där Dackarna vann med 5-0 sedan Peter Kildemand uteslutits.

Ny femetta i heat tolv där unge Avon van Dyck imponerade och höll både Jonas Davidsson och Rasmus Broberg bakom sig och slutade tvåa efter Joel Kling.

Från 25-23 till 45-26 på fyra heat alltså.

Theo gjorde premiär

I och med att Piraterna bara hade sex förare med sig till Målilla, och då reserven Joel Larsson inte kunde ersättas, fick man köra tre av de sju sista heaten med en ensam förare mot Dackarnas två, vilket blev för tungt.

I nomineringsheaten 13 och 14 lät Dackeledningen Theo Johansson göra premiär på allra högsta nivå. Och som han gjorde det. I sitt första heat gick han ut och körde ifrån Rasmus Broberg och Henrik Bergström, och vann heatet. I hans andra fick han tyvärr trassel med maskinen.

Dackarna vann till slut matchen med 55-34.

Dackarna: Frederik Jakobsen 11+2, Hans Andersen 6+3, Joel Kling 9+2, Jacob Thorssell 15, Oliver Berntzon 9, Avon van Dyck 2+1, Theo Johansson 3.

Piraterna: Jonas Seifert 11, Rasmus Broberg 2+1, Peter Kildemand 8, Henrik Bergström 5+1, Jonas Davidsson 4, Joel Larsson 3+1.

Mer om matchen senare i kväll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: