Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DACKARNAS PROBLEM FORTSÄTTER – VÄSTERVIK VANN FÖRSTA LÄNSDERBYT

Här fick Ryan Douglas stopp när Dackarna var på väg mot en femetta i heat åtta. Västervik ordnade ett oavgjort heat och vann till slut matchen med 47–42. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNAS PROBLEM FORTSÄTTER – VÄSTERVIK VANN FÖRSTA LÄNSDERBYT

Dackarnas problem i Bauhausligan fortsätter. Hemma mot Västervik utgick reserven Tomas Jonasson skadad och laget tappade två femettor på sista varvet före paus. Efter paus var det inget snack om saken. Topplaget Västervik drog ifrån och vann första derbytillställningen med 47–42. 

Annons:

Efter ett oavgjort och händelsefattigt öppningsheat bjöd andra heatet på dramatik. Dackeförarna Filip Hjelmland och Tomas Jonasson ställde till det för varandra vid ett oavgjort läge och Filip Hjelmland fick stopp i utgången på andra varvet. Tomas Jonasson lyckades hålla Anton Karlsson bakom sig. Strax före målgång körde Anton Karlsson ut Tomas Jonasson med full kraft i planket, vilket ledde till att Karlsson blev utesluten och Jonasson, som föll av cykeln och blev liggande kvar på banan, tilldelades tvåpoängaren. 

Dackarna slog tillbaka och bärgade en femetta i heat tre genom Rasmus Jensen och Ryan Douglas. Västervik replikerade omgående och svarade för en femetta i heat fyra. Matias Nielsen tog sin andra trepoängare för kvällen och Max Fricke tog hand om andraplatsen. 

Fick köra två heat med en förare

Speakern meddelade under första sladdpausen att Tomas Jonasson hade ådragit sig en handskada och inte skulle komma tillbaka på cykeln denna kväll. Skadar sig en reserv under pågående tävling får inte den andra reserven ersätta, vilket gjorde att Dackarna fick köra med endast förare i heat fem och tio.  

Västervik tog en fyrtvåa i heat fem och gick upp i en trepoängsledning. Dackarna var på väg mot en femetta i åttonde heatet och plötsligt hände det som inte fick hända. Australiensaren Ryan Douglas fick stopp i utgången på sista varvet och blev passerad av dubblade Västerviksförare som ordnade ett oavgjort heat. 

Även i heat nio låg Dackarna i ett 5–1-läge. Denna gång var det Västerviks vilt kämpande GP-stjärna Robert Lambert som lyckades ta sig förbi ut på slutvarvet. Dackarna fick nöja sig med en fyrtvåa och krympte därmed Västerviks ledning till en poäng (27–26).  

Västervik drog ifrån efter paus

Västervik återtog sin trepoängsledning i sista heatet före paus när Brady Kurtz fick klara sig ensam mot Jacob Thorssell och Matias Nielsen. 

Direkt efter paus satte Västervik ner foten med en fyrtvåa och en femetta och gick ifrån till 43–34 inför nomineringsheaten. 

Dackeduon Ramus Jensen och Ryan Douglas löste en viktig femetta i första nomineringsheatet. Matchen avslutades sedan med ett oavgjort resultat som gav Västervik segern i match ett med 47–42.

I morgon kväll väntar returmötet på Hejla Arena i Västervik.

Fakta

Förarpoäng, Dackarna (42): 

Brady Kurtz 8+1 (5)

Timo Lahti 4+1 (4)

Rasmus Jensen 11 (5)

Ryan Douglas 5+3 (5)

Daniel Bewley 10 (5)

Filip Hjelmland 2 (3)

Tomas Jonasson 2 (1) 

Förarpoäng, Västervik (47):

Robert Lambert 13 (5)

Luke Becker 0 (3)

Jacob Thorssell 7 (5)

Mads Hansen 7+3 (5)

Max Fricke 10+1 (5)

Anton Karlsson 2 (3)

Matias Nielsen 8+1 (4)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: