Annons:

Sök

Annons:

Nu lägger Joel Kling släpskon på hyllan. Foto: Bildbyrån

Joel lägger släpskon på hyllan: "Vill få alla grejer sålda så fort som möjligt"

24-årige Joel Kling avslutar speedwaykarriären. Beslutet meddelar Virserumsonen på fredagen.
– Nu vill jag bli av med alla grejer så fort som möjligt, säger han.

Annons:

På meritlistan finns flera SM-silver med moderklubben Dackarna för Joel Kling. Den gångna säsongen blev det ett nytt SM-silver, men den här gången med Eskilstuna Smederna.

Nu kommer beskedet från Joel Kling, som också kört för Västervik och Lejonen, att speedwaykarriären är över.

– Det blir så nu. Det som är avgörande är intresset framför allt. Jag älskar att åka motorcykel i sig och älskar att köra matcher, men det är mycket runt omkring som ska skötas. Jag har tappat suget på all tid man måste lägga i verkstaden mellan tävlingarna. Jag har gjort allt det själv, säger Joel Kling. 

Kling säger att han kämpat med att hitta både glädjen och motivationen.

– Jag har inte presterat så bra de senaste åren, men har verkligen försökt att få fram glädjen och motivationen. Den har inte varit hundraprocentig men jag har försökt att ge det en chans eftersom det är så roligt när allt är som det ska. Det är väl delvis en pengafråga också. Jag känner inte att jag vill offra alla mina pengar på det här. Svenska förare blir drabbade av att publikintresset sjunker och att klubbarna inte får in de kronor de behöver. Jag får inte in så mycket som det går ut. Det kostar mer än det smakar.

"Fantastisk upplevelse"

Tankarna på att sluta föddes på allvar under årets SM-slutspel.

– Smederna gick ju direkt till semifinal och vi var lediga där under kvartsfinalerna. Jag jobbade då och kände att det passade mig ganska bra. Jag har kommit in i en bransch jag verkligen trivs med. Jag är inom entreprenadbranschen och trivs väldigt bra med det. Man träffar sina kollegor och har roligt ihop. I speedwayen är man ganska ensam. Man ser sina lagkamrater ena dagen och nästa dag är man motståndare. Det blir inte lagsammanhållning som i fotboll exempelvis. 

Vad är höjdpunkten i karriären?

– Jag har hunnit med mycket. Men det är klart att den tävlingen jag gjorde i Lublin i Polen 2018 slår högt. Jag tog 11+2 poäng i min debut och var bäst av samtliga förare i matchen. Jag åkte fruktansvärt bra då. Den största lyckan jag känt var när jag åkte i Målilla 2018 och tog full pott hemma mot Västervik. Det var en fantastisk upplevelse och det är den glädjen man försökt hitta igen. Det var ett mål jag hade som ung, att få representera Dackarna och plocka fullt. Det är något jag kommer bära med mig.

"Vill sälja av allt"

Kling har flera framgångar på juniornivå och har också flera SM-silver i lag. Senast den gångna säsongen, då hans Smederna föll mot just Dackarna.

– Klart att man hade velat vinna guld med Dackarna, men samtidigt ville jag vinna guld med Smederna när jag körde där. Det är inget jag ångrar så. 

Den här säsongen gjorde sysslingen Ricky Kling comeback i Dackarna.

Kan det bli så att du återvänder till speedwayen om några år?

– Det är svårt att säga i nuläget. Som det är nu är man ganska mätt. Jag har hållit på i 13 år och levt i den här cirkusen i många år. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag vill få lite distans till det. Nu ska jag försöka göra mig av med alla grejer så fort jag kan. Jag vill inte ha något stående, så det blir någon match i division 1 eller så. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: