Sök

GALEN MÅLFEST – VIK SLÄPPTE IN HELA ÅTTA MOT SSK

Blytung förlust blev det för Västerviks IK i slutspelsseriens första match. Foto: Ossian Mathiasson

Det blev en galen match mellan Södertälje SK och Västerviks IK. I en sanslös målfest förlorade VIK med 8-6. Dessförinnan hade Västervik kommit tillbaka från flera underlägen i matchen.

Den första perioden i slutspelsserien mellan Södertälje SK och Västerviks IK – som spelades inför publik trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer – blev både mål- och utvisningsrik.

Redan efter två minuter och 29 sekunder spräckte Nick Olesen nollan och gjorde 1-0 för SSK.

Kort därefter drabbades SSK av matchens första utvisning och i det numerära överläget kunde VIK utjämna. 13 sekunde in på PP-spelet skickade Victor Öhman – tillbaka efter två månaders frånvaro – in 1-1 från en svår vinkel. Passningspoängen gick till Oscar Drugge.

Men det här var en period som dominerades av utvisningar. Efter fem minuter visades Kim Johansson ut i två minuter och endast tolv sekunder åkte även Henrik Malmström in i utvisningsbåset. I spel fem mot tre kunde SSK återta ledningen efter mål av Nick Olesen på nytt.

Fyra minuter senare kom också 3-1 genom Christopher Bengtsson. Ett par minuter senare åkte Lukas Wernblom på en tvåminutersutvisning och Ludwig Blomstrand sköt 4-1 till hemmalaget.

Västervik fick snart en ny chans i powerplay – och då small det igen. Med två minuter och 25 sekunder kvar av perioden reducerade Lukas Wernblom till 4-2. Passningspoängen till Victor Öhman och Emil Alba.

Svängde fram och tillbaka

När den andra perioden inleddes spelade Västervik fortfarande powerplay och då small det direkt. Lukas Wernblom sköt 4-3-reduceringen.

Knappt två minuter senare lyckades Västervik också kvittera – återigen kom målet i numerärt överläge. Emil Alba var sist på pucken. Målet videogranskades, men beslutet på isen stod fast.

I den här galna tillställningen dröjde dock inte lång tid innan Västervik åkte på en ny utvisning och då lyckades hemmalaget ta ledningen igen. Ludwig Blomstrand såg till att det blev 5-4 för SSK.

Knappt fyra minuter senare utjämnade VIK igen. Den här gången var det Jacob Bjerselius som var målskytt. Men utvisnings- och målfesten var långt från över. Med drygt tre minuter kvar av perioden gjorde Anton Blomberg 6-5 för SSK när Henrik Malmström satt utvisad.

Gick för kvittering

Skulel Västervik orka komma tillbaka ännu en gång? Tja, faktiskt. Efter drygt fyra minuter av den tredje perioden kvitterade Ken Jäger till 6-6.

Matchen stod sedan och vägde, men med mindre än tre minuter kvar slarvade VIK-försvaret ordentligt. Pucken var under kontroll, men SSK lyckades komma åt den och när Arvid Ljung tittade åt ett annat håll kunde Ludwig Blomstrand göra 7-6. Snöpligt värre.

VIK tog timeout och plockade ut målvakten omgående. Västervik skapade flera kvitteringslägen, men fick inte in någon 7-7-puck.

I stället kunde Ludwig Blomstrand göra sitt fjärde – och SSK:s åttonde – för dagen och punktera matchen.

Därmed blev det en blytung 8-6-förlust för gästerna, som nu får mycket svårt i HockeyAllsvenskans slutspelsserie.

Fakta

Poäng VIK: Lukas Wernblom (2+2), Victor Öhman (1+2), Emil Alba (1+1), Ken Jäger (1+0), Jacob Bjerselius (1+0), Oscar Drugge (0+2), Peter Krieger (0+1), Henrik Malmström (0+1), Tim Wahlgren (0+1), Niklas Folin (0+1), Victor Wänghult (0+1).

Utv.min: SSK: 6x2 min, VIK: 7x2 min.

Skott: 30-30