Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Skott från egen zon gick in:

VIK besegrade Mora på straffar. Foto: Arkivbild

Skott från egen zon gick in: "Händer väl aldrig igen"

Det var ingen bländande insats av Västerviks IK, men det var stabilt nog för att ta två poäng hemma mot Mora.
– Det skapar avstånd neråt. Det är viktigt mot Mora, nu tog vi in en poäng mot dem, Kristianstad tog noll, det skapar en buffert, säger målskytten Oskar Drugge efter fredagens hemmaseger. 

Annons:

Till skillnad mot förra hemmamatchen var Västervik rejält påkopplat redan från start mot Mora. Man hade bland annat ett tidigt power play med bra tryck och flertalet bra avslut som Olof Lindbom i Moras målbur avvärjde.

Matchens första mål dröjde tills det var tre minuter kvar av första perioden. Precis efter att VIK klarat av ett numerärt underläge stack Oscar Pettersson och Marcus Westfält på kontring. Pettersson serverade Westfält som tryckte in pucken i ett, mer eller mindre, tomt mål. Skolboksexempel på spelvändning. 

Tidigt i mittperioden kvitterade gästerna, efter att VIK tappat puck i egen zon. Notoriske målskytten Johan Persson svarade för kvitteringen. 

"Skönt att få ett fult mål"

Mora var det bättre laget i andra perioden, åtminstone första halvan, innan VIK tuggade sig in i matchen igen. Med knappt fem minuter kvar kom ett oväntat ledningsmål för hemmalaget. Från egen blålinje skickade Oskar Drugge iväg ett till synes harmlöst skott.

– Det händer väl aldrig igen, jag sköt för jag ville byta och försökte bara träffa mål. Det kanske tog på deras back och ställde målvakten. Det var skönt att få ett "fult" mål, synd bara att de fick 2-2 innan paus. Det kändes som om vi hade bra kontroll, säger målskytten.

2-2 ja, det gjorde backen Kalle Valtola när endast 17 sekunder återstod av andra perioden. Snöpligt. Tredje perioden var mållös och matchen gick till förlängning. Under förlängningens fem minuter hade Västervik ett flertal sylvassa chanser att avgöra, men det gick inte vägen. Det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. 

Oavgjort efter de tre första straffomgångarna - sudden death även där. Adam Åhman i VIK-buren, som svarade för en mycket bra insats, räddade Emil Bejmos försök. Ken Jägers tur. Han var iskall och avgjorde matchen till hemmalagets fördel.

Två viktiga poäng i striden om att ligga på rätt sida strecket för negativt kval.

"Viktiga pinnar"

– Två jäkligt viktiga pinnar. Fem av sex får vi vara nöjda med mot Mora och KHK, jag tycker inte vi gjort några jättebra matcher de två sista. Vi spelar ju stabilt och har en trygghet, men saknar lite tryck i grejerna offensivt. Vi vann och det är det viktigaste. Det är bra att vinna när man inte spelar jättebra, det ger råg i ryggen inför fortsättningen. Jobbar vi på såhär så är vi svårslagna. Varje pinne är livsviktig, så kommer det vara i fortsättningen också, säger Drugge.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: