Sök

Makalös uppvisning av Öhman när VIK slog Modo igen

Victor Öhman gjorde samtliga för mål för Västerviks IK när man besegrade Modo borta med 4-1. Foto: Ossian Mathiasson

Inför dagens omgång av Hockeyallsvenskan hade Västervik IK:s Victor Öhman gjort fem mål. Nu har han gjort nio.
VIK.s poängkung hade en makalös kväll när VIK besegrade tabelltrean Modo borta med 4-1.

Västerviks IK verkar trivas ganska hyfsat i Örnsköldsvik. Sedan laget gick upp i Hockeyallsvenskan har man mött Modo på bortaplan vid nio tillfällen. Sex gånger har det slutat med seger.

Den sjätte kom i kväll, då laget fick med sig en såväl meriterande som rättvis trepoängare.

Gjorde alla fyra målen

Stor segerorganisatör var poängspruta Victor Öhman. Den vasse skåningen svarade för Västerviks samtliga fyra mål – och den stekhete snajpern hade bud på mer.

Hans första mål kom sex minuter in i den första perioden sedan han kommit en mot en med en Modoback och skickade in returen på sitt eget skott i mål.

Öhman show

Modo kvitterade i mitten av den andra perioden, men sedan var det bara Victor Öhman show.

1-2 gjorde hans mindre än en halv minut efter Modos 1-1-mål och 1-3 kom i pp sedan domaren fick ringa videorummet för att försäkra sig om att det stenhårda handledsskottet hade tagit i målets innerribba.

Sin succékväll fullbordade Öhman med att göra 1-4 tre minuter in i den tredje perioden på ett direktskott.

Marmenlind imponerade

I och med segern skapade sig VIK tre poängs luft ner till den första platsen under det negativa kvalstrecket.

Inget snack om vem som kvitterar ut högst betyg i kväll så klart.

Och det är nästan synd om målvaktslånet från Visby, Daniel Marmenlind, att Victor Öhman hade en sådan magisk kväll och drog till sig all uppmärksamhet. För Marmenlind var riktigt bra, och räddade 43 av 44 skott.