Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK vann efter sen islossning – kopplar grepp om Allettan-plats

Alex Brännström gjorde en bra insats när Västerviks IK vände 0–1 till 4–1 borta mot Mörrum. Foto: Hans Lindqvist

VIK vann efter sen islossning – kopplar grepp om Allettan-plats

0–1-underläge en bit in i tredje perioden. Då fick Västerviks IK fart på målskyttet och vände till seger med 4–1 mot Mörrums GoIS. 
– Det är kul att se tålamodet och hur vi fortsätter jobba med sakerna som vi har bestämt, säger tränaren Pelle Torstensson. 

Annons:

Västervik svarade för en stark öppningsperiod i Blekinge och vann skotten med övertygande 17–6 utan att få hål på David Otter. 

– Jag är jättenöjd med hur vi genomför första perioden. Vi följer exakt det vi har bestämt och alla chippar och gör jobbet fullt ut. Vi skapar mycket målchanser genom att vi kommer snabbt iväg från egen zon och är noga med pucken i anfallszonen. Tyvärr får vi inte dit någon puck, säger Pelle Torstensson.

I stället för ett VIK-mål var det Mörrum som fick jubla över matchens första mål i mittperioden. Hugo Frylén spräckte nollan efter 27.29. 

– När det fortfarande är 0–0 och vi tycker att vi har många chanser som vi inte gör mål på börjar vi tumma på detaljer i spelet och chansar i anfallszonen ett par gånger. De vänder snabbt på oss och gör 1–0. Det var det vi ville försöka undvika, säger Pelle Torstensson. 

Kritisk till domarinsatsen

Andra perioden avslutades med tuffa tag och många utvisningsminuter, först med två sekunder kvar av och sedan vid slutsignalen.

– Vid första situationen var det kamp in på mål och de (Mörrum) crosscheckade vid flera tillfällen våra killar som låg på knä framför mål. Att få en crosschecking i nacken eller ansiktet måste bort. När det händer flera gånger blir det att man lackar till slut. Våra killar sköter det på en ärlig nivå för att inte lockas med i det för mycket, säger Pelle Torstensson. 

Han ger sin version av vad som hände vid slutsignalen där en spelare i vardera lag fick matchstraff för fighting.

– Emil (Öhrvall) sköt en puck efter signalen och då hoppade spelare i Mörrum på honom. Han tog emot smällarna, men både han och spelaren som hoppade på honom åkte ut för slagsmål. Emil fick också två minuter för att han sköt pucken efter signalen.

Pelle Torstensson var inte särskilt nöjd med domarinsatsen i Blekinge.

– Det som är mest synd är att domaren tillåter slashing och crosschecking i nacken. Killarna är dummare än att de gör det om domaren tillåter det. Det är inte lätt för killarna att hitta nivån när man sedan kommer till en match där domarna följer vad vi har sagt i svensk hockey, att vi ska ta bort de spelförstörande momenten, och visar ut spelare. Dagens domare släppte allt åt båda håll och ibland var det skogshuggar-VM ute på isen. Det förstör en bra hockeymatch och det blir inte den hockey man vill se i svensk hockey. 

"Helt rättvist"

Den stökiga avslutningen gjorde att VIK fick inleda slutperioden med en man mindre på isen och det blev ytterligare en utvisning i början av tredje. VIK klarade av tre mot fem-läget och fick välbehövlig energi.  

– Det är klart att det ger en jäkla energi i båset. Vi sa inför tredje perioden att målen kommer komma om vi bara fortsätter spela och vi fick utdelning. Jättekul att alla chippar in, följer vad vi har bestämt och tävlar hårt. Då kan vi vända matcher. 

Drygt fyra minuter in i slutperioden kvitterade George Diaco till 1–1 och vändningen fullbordades när Kalle Bartholdsson sköt 2–1 efter 54.35. 

Kort därpå drygade Robin Höglund ut ledningen till 3–1 och Helmer Styf prickade in 4–1 i tom kasse med dryga minuten kvar. 

– Jag tycker att det är helt rättvist. De här lagen är inte enkla att möta på sin hemmaplan, speciellt inte när de får ledningen också. Tittar man på antalet farliga målchanser vinner vi ganska stort, men de hade en tät målvakt och vi var lite ineffektiva första 50 minuterna. Den som ger sig vinner inga matcher. Det är kul att se tålamodet och hur vi fortsätter jobba med sakerna som vi har bestämt. 

Kopplar grepp om Allettan-plats

Alla spelare erhöll beröm i VIK. Bäst var målvakten Hubert Forsberg Zetterström, backen Alex Brännstam och forwarden Emil Öhrwall.

– ”Hubbe” står för ett par fina räddningar i tre mot fem-läget och håller tätt. Alex är stabil på backplatsen och Emil kämpar och sliter och tar jobbet in på mål. 

De fyra bästa lagen i Hockeyettan södra kvalificerar sig för Allettan. Västervik har lagt beslag om fjärdeplatsen med sina 18 poäng och ligger åtta poäng före femman Alvesta SK. Mörrum är sexa och ligger tio poäng bakom VIK. 

Fakta

Poäng, VIK: Robin Höglund 1+1, Helmer Styf 1+1, Kalle Bartholdsson 1+1, George Diaco 1+0, Joel Ratkovic-Berndtsson 0+1, Anton Johansson 0+1, Oskar Ståhl 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: