Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK TOG GRUVLIG REVANSCH – KROSSADE MOTSTÅNDET IDAG

George Diaco var inblandad i flera av VIK:s mål i 9-0-triumfen mot Alvesta. Foto: Hans Lindqvist

Efter flera tveksamma insatser i inledningen av Hockeyettan satte Västerviks IK ned foten rejält idag. Eller vad sägs om 9-0 hemma mot Alvesta SK?

Annons:

Inledningen på Hockeyettan har inte alls blivit som Västervik IK hoppats på. Flera tveksamma insatser har gjort att laget förlorat två av de fyra första matcherna. Bland annat stod laget för en blek insats senast mot Troja/Ljungby.

Kanske kom ett trendbrott idag. Visst, det var ett svagt Alvesta som VIK ställdes emot. Men 9-0 är ändå siffror som imponerar stort.

Gustav Lindberg gjorde matchens första mål halvvägs in i den första perioden. När de första 20 minuterna var över hade hemmalaget gjort ytterligare två kassar. 3-0 och 21-2 (!) i skott talade förstås sitt tydliga språk.

Utklassningen fortsatte i den andra perioden, där VIK fyllde på med fem nya mål och därmed stod det 8-0 på tavlan inför den sista perioden.

Väl där stannade målfabrikationen av och Västervik vann till slut med 9-0.

Värt att notera är att VIK vann skottstatistiken med förkrossande 53-13.

Västerviks IK - Alvesta SK 9-0 (3-0, 5-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (10.08) Gustav Lindberg (Christian Axelsson, Filip Halvordsson), 2-0 (13.43) Tim Almgren (Helmer Styf), 3-0 (15.21) George Diaco (Hugo Styf, Emil Öhrwall).

Andra perioden: 4-0 (20.59) Christian Axelsson (Gustav Lindberg, Elias Sjöström), 5-0 (25.54) Helmer Styf, spel fyra mot fem, 6-0 (29.33) George Diaco (Emil Öhrwall, Hugo Styf), spel fem mot fyra, 7-0 (30.07) Gustav Lindberg (Tatu Kokkala, Christian Axelsson), 8-0 (39.17) Oskar Ståhl (Elias Sjöström), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 9-0 (43.39) Jonathan Kirschner (Erik Olhans-Lind).