Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FALK EFTER UTTÅGET:

Nichlas Falk misslyckades med att rädda Västervik kvar i HockeyAllsvenskan. Foto: Bildbyrån

FALK EFTER UTTÅGET: "VI GJORDE FÖR FÅ MÅL"

Ute på gästernas supporterplatser runt rinken i Plivit arena var det full gas och stora glädjescener. Tingsryds supporters sjöng och skrålade och hyllade sitt lag, som stod ute på isen med stora leenden. 
Inne i Västervik IK:s omklädningsrum var det många tårar som föll i besvikelsen att bli degraderade.

Annons:

Västerviks tränare, Nichlas Falk, är och har varit proffsig långt ute i fingerspetsarna sedan han sent fick hoppa in och försöka rädda vad som räddas kunde. Utan tvekan har Falk fått ordning på mycket i laget, men tyvärr hade han förmodligen för kort tid på sig.

‒ Målsättningen var när jag kom hit att vi skulle bli bättre och bättre. Att vi skulle få till ett bra försvarsspel och göra fler mål. Killarna har hela tiden krigat, både de sista matcherna i grundserien och nu i kvalserien. Vi har krigat och försökt men räckte helt enkelt inte till mot Tingsryd. Vi gjorde för få mål och då går det inte. Någonstans så har spelarna spelat sitt bästa spel och gjort sitt bästa, säger Nichlas Falk.

Sju raka säsonger i Allsvenskan

Frågan är vad som hänt om Nichlas Falk hade kommit in i VIK betydligt tidigare.

‒ Det vet vi inte men under den tiden jag varit här så har laget blivit bättre och bättre. Kanske hade vi varit ännu bättre och jag fått mer tid på mig, säger Falk.

För VIK blev väntan kostsam, det fick man obehagligt veta ikväll. VIK har spelat i Hockeyallsvenskan sedan säsongen 2016/2017. Nu, sju säsonger senare, är VIK tillbaka i ettan igen.

Spelarflykt från VIK?

Tanken var att Victor Öhman skulle ta över som sportchef. Hur det blir med det vet ingen ikväll. När det gäller spelartruppen kommer sannolikt en hel del att försvinna för att få spela kvar i allsvenskan.

VIK:s styrelse har mycket att fundera på och jobba med den närmaste tiden – när sorgen har lagt sig. Efter matchen ville ingen spelare prata med media.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: