Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Mästerlig vändning av VIK:

Ragnar Karlsson tog tillfälligt plats i båset för Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

Mästerlig vändning av VIK: "Imponerande att se grabbarna"

Västerviks IK:s ena tillfälliga, debuterande tränare, Ragnar Karlsson, var fullt tillfreds med trepoängaren borta mot Tingsryd.
– Vi gjorde en bra första period medan vi föll tillbaka för mycket i andra och tappade vår ledning. I sista kommer grabbarna ut och vågar spela och gå för att vinna, det var imponerande, säger Ragnar Karlsson.

Annons:

Ragnar Karlsson och Kasper Josefsson är tränare för VIK:s J–20 lag men nu också tillfälliga A-lagstränare. De kommer följa med till Södertälje också

– Det är sagt att styrelsen ska lösa tränarfrågan under veckan som kommer och att Kasper och jag ska med upp till Södertälje på onsdag och sedan fokusera på J–laget igen. Jag har ju ett vanligt 7–16-jobb så jag har ingen möjlighet att vara med i A–laget mer än till onsdag, säger Ragnar Karlsson.

Kasper Josefsson är heltidsanställd av VIK och får ta hand om träningen på tisdag.

– Kasper och jag ska ner till Tingsryd på tisdag igen, med J–laget. Det kunde vara kul om vi kan ta tre poäng då också, säger Ragnar.

Lagkaptenen munter som en spelman

I omklädningsrummet var det bara muntra miner bland spelarna. Lagkapten, Erik Gustafsson, var munter som en spelman.

– Vi gör två riktigt bra perioder idag. Vi var rejält revanschsugna efter förlusten mot Djurgården i fredags. Idag bestämde vi oss för att våga gå ut och spela och att våga vinna. Det gör vi riktigt bra i första och sista perioden.

– Man ska komma ihåg att den här matchen var den viktigaste så här långt i kampen om att slippa spela playout. Jag tycker det är jättestarkt av oss att kliva på som vi gjorde i sista perioden. Det känns riktigt bra, säger Erik Gustafsson.

Väldigt viktig seger

Segern kan visa sig bli viktig.

– Segern betyder jättemycket. Vi visade idag att vi kan spela bra hockey. Jag vet att potentialen finns i laget men vi har inte fått ut det tidigare. Idag var det något som lossnade och som vi tar med oss i fortsättningen.

På onsdag handlar det om Södertälje borta.

– Det blir en tuff uppgift, dessutom går Södertälje bra just nu. Men spelar vi som vi gjorde i första och sista så bör vi ha en hyfsad chans att ta poäng med oss hem, menar Erik Gustafsson.

Max Krogdahl är avstängd även den matchen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: