Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK-tränaren:

Morgan Persson tyckte att hans lag kladdade för mycket med pucken i egen zon. Foto: Bildbyrån

VIK-tränaren: "Inte tillräckligt ödmjuka och tuffa"

Västerviks IK:s Joakim Hagelin gjorde andra matchen efter skadan och äntligen fick han hänga dit en kasse.

– Visst var det skönt att få göra mål, men det känns ändå lite avslaget då vi inte fick poäng med oss. Vi borde ha gjort 3–4 redan i början av tredje och gett oss själva chansen. Det handlar om att alla formationerna är på hugget och går för fullt, så var det väl inte ikväll, säger Joakim Hagelin.

Annons:

Hagelins kedja med Noah Hasa och Christoffer Törngren var den kedjan som skapade mest ikväll.

– Vi kan inte nöja oss med att bara skapa chanser, vi måste sätta dem också. Vårt stora misstag ikväll var första perioden när vi släppte 1–0 för oss till 3–1 för Mora. Det var två riktiga skitmål när våra backar inte var på tårna utan bjöd på målen.

– Vi vet att vi har potentialen i laget att spöa vilket lag som helst i serien, det är dit vi måste komma och där vi ska börja efter jul när vi möter Kristianstad hemma på annandagen, säger Hagelin.

VIK började med Edvin Olofsson i kassen och han bad själv om att bli utbytt efter 3–1-målet.

Varför började ni inte med Emil Kruse i målet, han var ju skållhet hemma mot Modo?

– Edvin har gjort bra matcher mot Mora, dessutom kan vi inte på något sätt lasta honom för målen. Det var utespelarna som inte var tillräckligt ödmjuka och tuffa. Det var för omständligt och kladdigt med pucken i den egna zonen, säger assisterande tränaren Morgan Persson.

Inte tillräckligt smarta 

– Tyvärr blev 3–1 ett för stort avstånd och som vi inte lyckades hämta upp. Spelmässigt tycker jag att vi var bättre både i andra och sista perioden men vi fick inte in pucken. Vi var inte tillräckligt smarta i uppspelen utan Mora fick tag på oss.

– Å andra sidan, hade vi fått in 3–2 så tror jag det hade blivit en helt annan match och som vi hade tagit poäng i.

– Men så är det. Nu har vi tio dagars uppehåll och som kommer helt lägligt. Sedan är vi heltaggade när vi kliver ut på isen på annandagen, säger Morgan Persson.

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: