Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK spelar viktig match i ingenmansland – så är läget i laget

Anton Schagerberg är sjuk och missar kvällens match borta mot Vita Hästen. Foto: Bildbyrån

VIK spelar viktig match i ingenmansland – så är läget i laget

Vita Hästen och Västerviks IK befinner sig i Hockeyallsvenskans ingenmansland. I kväll möts lagen i Himmelstalundshallen. 
– Vi har en jätteviktig match i kväll, det är inget att sticka under stolen med, säger VIK:s assisterande tränare Morgan Persson. 

Annons:

Vita Hästen och Västerviks IK står på 18 respektive 17 poäng efter 17 omgångar och ligger i ingenmansland i tabellen. Det är väldigt tajt i botten och klubbarna har häng på play in-platserna. 

– Det är så jäkla jämnt och vi tittar inte så mycket på tabellen. Vi tar match för match. Vi har en jätteviktig match i kväll, det är inget att sticka under stolen med. Det vet alla om, säger Morgan Persson. 

Västervik tappade en 3–1-ledning till förlust med 3–7 i förra matchen mot Västerås. 

– Vi ska göra det bättre än vad vi gjorde sista halvan mot Västerås i onsdags. Det är bara att gå ut och köra och inte tänka så mycket. 

Vad behöver ni steppa upp?  

– Vi hade ett alldeles för offensivt tänk vid 3–1. Vi ligger och tjuvar hela tiden, gör inte klart i egen zon och sticker från egen zon innan vi har kontroll på pucken. Jag tycker att vi frångår strukturen som vi har kommit överens om och gör inte färdigt i situationerna. När vi har analyserat matchen är det tydligt vad vi behöver göra bättre i dag än vad vi gjorde sista halvan. Vi vet att vi kan spela bra mot alla lag och kan vinna alla matcher om vi bara gör det vi ska i 60 minuter, säger Persson. 

Tre spelare missar matchen

Västervik har förlorat tre raka matcher och har endast en trepoängare på de elva senaste matcherna. 

Känner du att ni brottas med formen?

– Formen är det inget fel på. Vi spelade jäkligt bra i 30–35 minuter mot Västerås och då är vi tunga att möta. Vi kanske inte är så sexiga att titta på, men vi får bra tryck och maler ner motståndet på ett bra sätt. När vi frångår de principiella sakerna som vi har kommit överens om och blir lata inom citationstecken ser det annorlunda ut. Det är smågrejer som blir stora i slutändan när vi inte gör det ordentligt.  

Joakim Hagelin, Alexander Hilmerson och Anton Schagerberg saknas i kvällens match. Schagerberg klev av efter att ha blivit sjuk under matchen mot Västerås. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: