Sök

Antvarden vann på bortaplan:

IBF Antvarden vann, trots en blek insats borta mot Borensberg. Foto: Bildbyrån

Antvarden vann på bortaplan: "Onödigt spännande"

IBF Antvarden tog sin andra raka seger, i omgång två av herrarnas division 3. Man tog ledningen tidigt och sedan kom motståndet, Borensberg IBC, aldrig ikapp. Matchen slutade 4-5 till Antvarden.

Det var en bortamatch där IBF Antvarden inte lyckades komma upp i den nivå man önskade. Däremot tog man en stabil seger och hade ledningen genom hela matchen, från minut fyra.

– Det kändes som vi hade god kontroll på den här matchen, men jag är ändå inte helt nöjd. Vi sätter inte lägena, vilket gör att det blir onödigt spännande, säger tränaren Magnus Larsson.

Antvarden tog ledningen i minut fyra. Peter Hirschman var matchens första målskytt. Sedan gjorde man även 0-2, när Hampus Strömbäck nätade. Innan den första periodpausen hade dock hemmalaget hunnit reducera och ställningen var 1-2. Hampus Strömbäck blev tvåmålsskytt när han satte 1-3, fem minuter in i period nummer två. 1-4 kom strax därefter, genom Patrick Friberg. Sedan följde två Borensbergmål och ställningen var därför 3-4 inför den sista perioden.

Slutdramatik

I den tredje perioden gick Antvarden upp till 3-5 och såg ut att kunna spela av matchen. Hemmalaget skapade doch rejäl spänning när man reducerade i den sista minuten. Någon kvittering kom dock aldrig och ANtvarden tog sin andra raka trepoängare. Antvardens mål i den tredje perioden gjordes av Melvin Ekberg

Larsson är nöjd med segern, men tycker att prestationen lämnade mycket mer att önska. En faktor som gjorde att man inte presterade till hundra procent var koncentrationen och fokuset.

– Jag är inte nöjd med prestationen, för vi kom inte upp i normal kapacitet. Det är svårt att säga vad det är som gör att vi inte kommer upp i nivå, men mycket handlar om fokus och koncentration. Vi slarvar lite för mycket, inte minst på sista tredjedelen.

Hemmalaget reducerade till 4-5 när det bara återstod 39 sekunder. Hur gick tankarna då?