Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Innebandyturnering i fyra dagar ökar i popularitet: ”Tagit fart ordentligt”

130 lag är anmälda till veckans innebandyturnering Swedish Floorball Open på Skeppsbrokajen i Västervik. Arrangören Fredrik Ohlsson berättar att det är rekord i antalet deltagande lag. Foto: Stefan Härnström

Innebandyturnering i fyra dagar ökar i popularitet: ”Tagit fart ordentligt”

Intresset för sommarens upplaga av innebandyturneringen Swedish Floorball Open (SFO) i Västervik är stort. Innebandyfesten drar igång i morgon. 
– Det är deltagarrekord med 130 anmälda lag, säger arrangören Fredrik Ohlsson. 

Annons:

Efter några tuffa år efter coronapandemin kan Fredrik Ohlsson glatt konstatera att innebandyturneringen Swedish Floorball Open på Skeppsbrokajen i Västervik växer i popularitet och slår deltagarrekord. 

I fjol kom 112 lag till spel i de diverse olika klasserna från morgon till kväll och i år är antalet deltagande lag uppe i 130. 

– Innebandyturneringen är ett av våra tre ben. Innebandyn har varit med längst, sedan 2010, och alltid haft en stark position. Vi drabbades av ett bakslag under pandemin och det gjorde att det blev en tillbakagång när vi startade om igen. Nu känns det som att det har tagit fart ordentligt, säger Fredrik Ohlsson. 

"Ökat på alla håll"

Han gläds över att 130 lag kommer till Västervik och spelar innebandy från onsdag till lördag. Ungdomsklasserna avgörs onsdag och torsdag innan seniorklasserna, det vill säga herr, dam och företag, tar vid och spelar fredag och lördag. 

– Antalet lag är ganska jämnt fördelat mellan ungdom och senior. Av 130 lag är det 64 seniorlag och antalet deltagande lag har ökat på alla håll, säger Fredrik Ohlsson.  

Vad är förklaringen till ökningen av antalet deltagande lag?

– En anledning till att det ser bra ut i år är att det blev ett bra fjolår. Det var bra dagar, bra väder och en ständigt uppåtgående kurva med alla våra event. Förra årets helhetsupplevelse gjorde det lyckat för våra besökare. Det gör att de vill komma tillbaka och berättar om eventet för sina vänner. För vår del gäller det att göra jobbet och det gör vi året runt genom att hålla kontakt med klubbar och enskilda spelare och tränare som vi kontaktar och bjuder in. Vi har en ständig dialog och försöker skapa bra förutsättningar för turneringen, säger Fredrik Ohlsson. 

"Ny sväng vad gäller rekrytering av lag"

Utöver innebandyturneringen arrangerar Fredrik Ohlsson tillsammans med Rickard Detterberg och Eric Kristiansson Drakbåtsfestivalen på lördag och Hamnplan Live både fredag och lördag. 

– Drakbåtsfestivalen ser ganska snarlik ut som förra året. Vi taktar väl runt 25 lag och i år har vi tagit en ny sväng vad gäller rekrytering av lag. Tidigare år har majoriteten av lagen varit företagslag och det är det fortfarande. Vi har hittat en lösning med att vi har hittat sponsorer/företag som är villiga att betala för att de har en drakbåt i vattnet och låter kompisgäng nyttja båten. Ett exempel är Ljungheden Construction som går in och sponsrar Tjust IF FF:s lagbåt. Det blir en lite ny touch, men antalet ligger ganska lika jämfört med i fjol. 

En artikel om tvådagarskonserten Hamnplan Live dyker upp på sajten i morgon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: