Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Trippelevenemang leder till folkfest på plats med magnifik utsikt i Västervik

    Cirka 110 lag deltar i innebandyturneringen Swedish Floorball Open på Skeppsbrokajen i Västervik. Arrangören Fredrik Ohlsson gläds åt uppsvinget på damsidan och att intresset är stort för deras evenemang. Foto: Stefan Härnström

  • Trippelevenemang leder till folkfest på plats med magnifik utsikt i Västervik

    Populära bandet Bolaget är det stora dragplåstret vid Hamnplan Live på lördag. Foto: Pressbild

Trippelevenemang leder till folkfest på plats med magnifik utsikt i Västervik

Hamnplan i centrala Västervik blir en given publikattraktion detta veckoslut. Innebandyfesten är igång och pågår i fyra dagar och på lördag blir det både drakbåtsfestival och konsert med flera kända band. 
– Vi märker att det finns ett stort intresse för konserten i närområdet, säger Fredrik Ohlsson. 

Annons:

Det är just nu bråda dagar för Fredrik Ohlsson och hans kompanjoner Rickard Detterberg och Eric Kristiansson som tillsammans arrangerar ett trippelevenemang med utsikt över Skeppsbrofjärden i Västervik. 

Det handlar om fyradagarsturneringen Swedish Floorball Open i innebandy samt Drakbåtsfestivalen och Hamnplan Live, två evenemang som går av stapeln på lördag. 

– Det är ibland frustrerande att jobba med tre event samtidigt, men i år känns det riktigt bra. Vi har alltid haft någon form av bankett/avslutningsfest för våra innebandyspelare och nu har vi gått all in med konserten. Det är fortfarande en avslutningsfest för utövarna plus att vi har bjudit in hela närområdet, säger Fredrik Ohlsson. 

Förhoppning om 2 000 besökare

Lördagens svårslagna lineup på Hamnplan Live är Hoffmaestro, 2 Blyga Läppar och Bolaget. Det sistnämnda bandet på kort tid positionerat sig som ett av Sveriges mest populära band, både på scenen och på Spotify. 

– Vi är riktigt nöjda med bokningarna och så här mycket som vi har satsat på våra bokningar i år har vi aldrig satsat tidigare. Vi har haft en ganska försiktig optimistisk tanke med våra event. När vi har kört innebandyn har devisen i stort sett varit att pengarna ska vara på kontot innan vi köper någonting. Vi har lagt stora summor på artistbokningarna i år och gissningsvis är Bolaget loket i biljettförsäljningen, säger Fredrik Ohlsson. 

Hur mycket publik hoppas ni på vid lördagens konsert?

– 2 000 besökare och det tror jag är en ganska realistisk förhoppning.

Biljettförsäljningen går bra plus att drakbåtspaddlare och innebandyspelare har entré till avslutningsfesten. 

– Det kommer bli bra tryck på lördag. Det känns som att varumärket Hamnplan Live som konsert börjar sätta sig i Västervik. Folk vet vad det är och även om man inte ska vara med och paddla drakbåt eller spela innebandy ska man komma på festen. . Förköpsprocenten är bra och jag känner mig trygg. 

Återhämtat sig efter pandemin

För tolfte gången arrangeras den populära innebandyturneringen Swedish Floorball Open för ungdomar och seniorer på Skeppsbrokajen i Västervik. Ungdomarna spelar onsdag och torsdag innan herrar och damer tar vid och spelar fredag och lördag.

– Vi har efter pandemin som slog hårt mot oss börjat ta mark igen. Förra året var det tufft att dra igång innebandyn och få lagen att komma och anmäla sig efter två års stiltje i idrottsvärlden, säger Fredrik Ohlsson. 

Totalt 110 lag kommer till spel med ungefär hälften seniorlag och hälften ungdomslag.

– Vi var uppe på 120 lag före pandemin och tänkte att vi skulle komma upp i 200 lag när vi var på väg framåt. Det har tagit två år för att komma tillbaka och vi har fått jobba hårt för att komma tillbaka. Det känns som att vi har gjort det i år. Det känns jättebra och vi har framför allt ökat fantastiskt mycket på damsidan. 22 damlag, runt 200 damspelare kommer till Västervik och spelar innebandy på fredag och lördag. Vi har väl nästan 300 herrspelare. Det känns som att seniorturneringen är uppe och flyger igen, vilket känns jätteroligt. 

"På väg framåt med innebandyn igen"

Stora delar av ungdomsklassernas gruppspel avverkades på torsdagen. 

– Det var fantastiskt väder, men vi fick bromsa på slutet och pausa de två sista omgångarna. Vi kör igång i morgon (läs i dag) och spelar ifatt. Det var en dag med mycket solsken och alla deltagare var glada och nöjda. Att vi tvingades parkera två omgångar får vi leva med när det är utomhusevenemang. 

Han ser positivt på fortsättningen av innebandyturneringen och tror på en ny succé för Drakbåtsfestivalen. 

– Vi är efter pandemin på väg framåt med innebandyn igen och Drakbåtsfestivalen var en dundersuccé förra året. Vi fortsätter i ungefär samma takt med 30 lag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: