Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Enorm upphämtning av Västervik – plockade in fem bollar

Västerviks Alexander Meijer var överraskad av den osannolika upphämtningen. Foto: Arkivbild

Enorm upphämtning av Västervik – plockade in fem bollar

Loppet var kört för Västervik i den svåra bortamatchen mot Borlänge. Sex minuter kvar och underläge med fem bollar. Då skedde ett litet mirakel. Västervik satte fem raka och räddade en poäng.

Annons:

Tränaren Alexander Meijer hade svårt att tro att det var sant.

– Det händer ju väldigt sällan, men vi har växt och blivit lite smartare. Det var som en vinst den här poängen. Killarna gör en enorm kämpainsats. Det var några kilo svett på tröjorna efteråt.

Västervik hade det tufft redan i första och låg under med sex bollar som mest. Redan där gjordes en fin upphämtning och matchen stod och vägde i andra halvlek. Känslan var att orken tröt på bortalaget som enbart hade två avbytare med sig. Borlänge gjorde fyra raka mål och gick upp till 25-20. Då återstod sex minuter. Saken kändes klar.

Meijer tog en timeout och satte allt på ett kort.

– Vi började chansa lite i försvarsspelet. Vi lyckades sno lite bollar och de blev stressade. Vi spelade offensivt försvarsspel och springer ifrån dem de sista minuterna. Det kändes som att det inte kom från någonstans för vi hade gått hårt på den uppställningen vi hade, men vi fick vittring och det gav energi.

Gjorde fyra av fem mål

Målvakten Noel Johansson Lindgren gjorde flera avgörande räddningar i slutet och Axel Adolfsson var stekhet med fyra av dem sista målen.

– Vi är jättenöjda med en poäng idag och vi saknade tre spelare som kan göra stor skillnad. Vi var tunt med folk så det är en ännu större insats med tanke på det. Nu är vi obesegrade efter två matcher i division två, det trodde vi nog inte.

Hela laget får stort beröm för insatsen.

Målskyttar: Axel Adolfsson 8, Paul Bamberg 5, Oliver Meijer 4, William Östergren 3, Lucas Meijer 2, Wolf Bamberg 2, Alfred Aarflot 1.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: