Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tuff kritik mot domartrion efter kvalförlusten: ”Totalt bortdömda”

Ankarsrums IS fick en tung start på kvalspelet mot division 5. Efteråt var spelande tränaren Jonas Östman hård i sin kritik mot domartrion.
– Vi blev totalt bortdömda. Det var det värsta jag har varit med om, säger han efter 1–3-förlusten mot Fårbo FF.

Annons:

Ankarsrum gick via andraplatsen i division 6 Vimmerby till kval mot division 5 och mötte Fårbo FF, som hamnade på negativ kvalplats i division 5 nordöstra, i eftermiddagens kvalpremiär. 

Ankarsrum lämnade Riavallen med noll poäng och tränaren Jonas Östman fokuserade mycket på domarens insats. 
– Det är inte direkt den här starten man vill ha på ett kval. Jag lider också med grabbarna, det är inte lätt att spela elva man mot 14, säger Jonas Östman. 

Vad menar du med det?

– Vi blev totalt bortdömda. Det var det värsta jag har varit med om. Jag brukar inte gnälla på domaren men det får inte vara tre domare som går emot ett lag med spelare och ledare, säger Östman. 

Fick mål bortdömt för offside

Vid ställningen 1–1 i slutet av matchen fick Ankarsrum ett mål bortdömt för offside, det var den första händelsen som retade upp Östmans och Ankarsrums känslor. 

– Det är helt horribelt att målet döms bort. Det är deras spelare som spelar fram vår spelare som är i offsidesituation, säger Östman. 

Han menar att Fårbos 2–1-mål föranleddes av en hands och förstår inte varför Christoffer Fröberg fick sitt andra gula kort i 70:e minuten. 

– Domaren blåste frispark för att Fröberg hade slagit till en spelare i huvudet men så var det inte. Fröberg frågade varför han blåste och fick sitt andra gula kort, säger han. 

Så ser domaren på matchen

I slutminuterna gjorde Fårbo avgörande 3–1 och ytterligare en AIS-spelare fick rött kort. Östman diskuterade matchen och domsluten med domarna under lång tid efter slutsignalen. 

– De hittade många sjuka domslut mot oss. Våra spelare kämpar och jag lider med dem för att de ska bli bortdömda. 

Dagens Västervik pratade med domaren Haki Ramadani efter matchen. 

– Jag är nöjd med vår insats och vi tog domsluten som skulle tas. Vi domare var överens efter matchen och ska inte bry oss om vad de säger. Det gick emot dem i matchen och det kan inte vi göra något åt, säger Haki Ramadani. 

Robin Thorén Johansson gjorde Ankarsrums mål fram till 1–1. Ingen spelare framhölls i Ankarsrum. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: