Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
STORVARSEL PÅ ANRIKA FABRIKEN -

"Överums bruk" - Overum industrial - varslar 15 ur personalstyrkan. Nu pågår förhandlingar med facket. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

STORVARSEL PÅ ANRIKA FABRIKEN - "Absolut inga tankar på nedläggning"

29 april varslade ”bruket” i Överum, Overum Industries AB, om uppsägning av 15 medarbetare. Fabrikschefen säger att det är en del i en omstrukturering som ska få företaget på fötter.

Annons:

Varslet, som Västerviks-tidningen var först att berätta om, gäller totalt 15 personer. 13 från tillverkningen, och två på tjänstemannasidan. Med en total arbetsstyrka på 55 personer blir varslet betydande för företaget.

– Det beror helt enkelt på orderingången. Vi har för lite att göra. Det har varit så hela vintern, att det gått nedåt, säger Jonas Hermansson, fabrikschef på Overum Industries. Han fortsätter:

– Man hoppas in i det sista att vi ska få fler ordrar men vi har haft en öppen dialog med fackklubben som vet om orderläget.

Han säger att han fortfarande har en positiv framtidstro. När källor till vår tidning spekulerade om nedläggning tidigare i år dementerade han det starkt.

– Det finns absolut inga tankar på nedläggning. Faircap som köpt ut bolaget har en tydlig affärsplan på hur man ska vända det här för att vara kvar långsiktigt. Att orderingången minskar är inte unikt för oss, men nu måste vi anpassa kostymen efter orderingången, säger han.

"Finns en förståelse"

Han säger att varslet är en del i att strukturera om företaget.

– Förr var vi bara en producerande enhet, nu är vi ett helt företag. Vi tror att vi ska kunna strukturera fabriken på ett annat sätt, och få igång försäljningen igen, säger han.

Hur togs varselbeskedet emot av medarbetarna?

– Det är självklart ledsamt för de som kommer bli drabbade. Samtidigt finns det en förståelse. Vi vill ju göra vad vi kan för att ha fabriken kvar, säger han.

 

Förhandlingar med facket pågår just nu, och Hermansson kan inte säga när de kan vara klara. Före sommarsemestern blir det, i alla fall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: