Sök

BOIF ryckte i slutet och vann klart mot Örbäcken

Anton Johansson satte ett tidigt ledningsmål mot FC Örbäcken. Foto: Ossian Mathiasson

BOIF hakar på i toppen inför avslutningen av division 6. Hemmalaget, FC Örbäcken, åkte på en ny förlust, när siffrorna skrevs till 1-6, i BOIF:s favör. BOIF-tränaren, Patrik Wirengård var mycket belåten efter segern.
– Vi gör en bra insats och gjorde oss förtjänta av den här segern.

BOIF fick en pangstart på bortamatchen mot FC Örbäcken. Gästernas Anton Johansson satte dit 0-1 i matchens fjärde minut. Innan pausvilan hade hemmalaget hunnit utjämna och 1-1 var ställningen i paus.

Det dröjde sedan till matchminut 66, innan matchens nästa mål kom. BOIF:s Victor LIlja gav sitt lag ledningen och därefter var det inte så mycket att orda om. Bortalaget dominerade i andra halvlek och vann tillslut med 1-6.

– Det blev ganska tydligt tillslut. Vi gör en bra insats och gjorde oss förtjänta av den här segern.VI kunde rulla runt på alla spelare vi hade med oss och alla gör det fantastiskt bra idag, förklarar Patrik Wirengård.

"Ganska överlägsna"

1-3 kom genom Olof Wirengård, 1-4 sattes av Philip Ekholm, Hampus Jakobsson satte dit lagets femte mål och slutresultatet, 1-6, fastställdes av Victor LIlja som därmed blev tvåmålsskytt. Seger med 1-6 och fem olika målskyttar var man såklart nöjda över i BOIF-lägret.

– Det är verkligen en väl genomförd match. En laginsats.Givetvis är vi nöjda och det tycker jag vi kan vara med tanke på att alla gjorde bra insatser. Örbäcken är inget lätt motstånd på något vis, men jag tycker att vi tog hand om det här ganska bra. Vi fick bra utdelning också. Det ramlade in lite mål på slutet. Vi kunde lyfta in mycket bollar i deras straffområde och där var vi ganska överlägsna.

Wirengård valde att lyfta hela laget för insatsen.

– Det var en genuint bra insats och ingen är sämre än någon annan idag. Laget är det som ska ha beröm. Det är kul att vi kan haka på lagen ovanför här nu.

Vår tidning har sökt FC Örbäckens tränare, Mergim Guraziu för en kommentar, utan framgång.