Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
HEBE KLART FÖR DIVISION 5 – HELGENS MOTSTÅNDARE DRAR SIG UR

IF Hebe får fira uppflyttningen till division 5 i kavaj. Matchen mot Gamleby FF blir inte av eftersom de har dragit sig ur serien med omedelbar verkan. Foto: Ossian Mathiasson

HEBE KLART FÖR DIVISION 5 – HELGENS MOTSTÅNDARE DRAR SIG UR

IF Hebes tilltänkta guldmatch på söndag blir inte av. Gamleby FF drar sig ur serien med omedelbar verkan och Silverdalslagets uppflyttning till division 5 är därmed klar. 
– Så jäkla snopet, säger Hebes assisterande tränare Johan ”Happe” Nilsson.

Annons:

IF Hebe har gått fram som en ångvält i division 6 och skulle vid tre poäng i helgens hemmamatch mot jumbon Gamleby FF säkra avancemanget till division 5. 

Redan nu står det klart att matchen inte kommer spelas. Gamleby FF har meddelat Hebe att de drar sig ur serien med omedelbar verkan på grund av spelarbrist, vilket betyder att Hebes avancemang till division 5 är klart. 

– Min första reaktion, när jag fick sms från Gamlebys ledare (Lennie Rosén) klockan 18.40, var att jag blev förbannad. Jag ringde upp honom och sa att de skulle lösa folk till vår guldmatch, men han sa att han hade sagt upp sig och lämnat allting, säger Johan ”Happe” Nilsson. 

Firande nästa helg

”Happe” blev kort därpå uppringd av Urban Kalm, fotbollsansvarig i Gamleby, som förklarade läget. 

– Urban ringde upp och förklarade allt. De hade suttit i möte från klockan 16 till klockan 19 och de fick ihop åtta man. När de mötte Ankarsrum i helgen fick de avsluta matchen med nio man för att folk bara hade klivit av och klätt om. Även om det är tråkigt för oss att inte få spela guldmatch så är det tråkigt för dem att inte få ihop lag, säger ”Happe”. 

Det står därmed klart att Hebe går upp i division 5 och segerfesten kommer äga rum efter nästa lördags match mot FC Örbäcken.

– I och med att det var en söndagsmatch hade vi inte planerat något direkt firande. Vi hade planerat en guldfest nästa lördag när vi möter Örbäcken hemma. I slutändan blir det mycket bättre. Nu slipper vi spela den här matchen. Det hade varit konstigt att vinna den matchen och säga att vi tar firandet nästa helg. Nu kommer det bli mycket bättre nästa helg när vi redan är klara. Vi kan spela avslappnat och lufta lite folk. 

Vår tidning har utan framgång sökt Lennie Rosén för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: