Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Storebro vågade spela och vann mot topplaget

Linus Hemmingsson gjorde mål när Storebro IF slog Blackstad/Odensvi IF med 4–2. Foto: Simon Henriksson

Storebro vågade spela och vann mot topplaget

Storebro IF är på rätt väg och tog andra raka segern i division 6 i kväll. Topplaget Blackstad/Odensvi IF besegrades med 4–2. 
– Jag tycker att vi vågar spela i dag, säger tränaren Fredrik Kindstrand Ströberg. 

Annons:

Division 6-mötet mellan Storebro IF och Blackstad/Odensvi IF bjöd på fyra (!) mål första kvarten. BOIF tog ledningen två gånger om och Storebro kom tillbaka båda gångerna. Isac Torlamb och Hampus Jakobsson nätade för BOIF och Robin Paulsson och Imad Khankan ordnade SIF:s kvitteringar. 

Storebro förde mycket av spelet och svarade för en stark öppningshalvlek. 

– Första halvlek är helt fantastisk med uppspel och spelare som kommer ner, möter och rör på sig. Det är också då vi släpper in två slarvmål och jag tycker att vi borde ha haft ledningen i halvtid. De slår mycket långt och är snabba i djupled och det är vi som spelar mest i dag, säger Fredrik Kindstrand Ströberg.

Sedan dröjde det till hela vägen till matchminut 82 innan publiken på Bruksvallen fick se mål igen. Storebros inhoppare Arbnor Mataj satte 3–2 och spelade fram Linus Hemmingsson till segermålet 4–2. 

– Vi har effektiviteten och en bred trupp i dag, det gör sitt. Vi kan sätta en bra spelare som Arbnor Mataj på bänken och han gör stor skillnad när han kommer in.

"Sex-sju jättebra lägen"

Blackstad/Odensvis tränaren Magnus Larsson tycker att hans lag öppnar svagt för att sedan steppa upp efter paus. 

– I första halvlek är vi inte riktigt med spelmässigt, men vi är med resultatmässigt. Vi ligger lite för långt ifrån och de får vända lite för många gånger och komma rättvända och hitta ner i ytorna, säger Magnus Larsson och fortsätter:

– I andra höjer vi oss, blir aggressivare, växelpressar och skapar jättemycket lägen. Vi skapar säkert sex-sju jättebra lägen första kvarten och har bland annat två bollar i virket. Vi tar över, men sätter inte målchanserna samtidigt som de gör mål på sina chanser. 

BOIF står på lika många poäng som tvåan Horn/Hycklinge IF och ligger en poäng före trean Frödinge/Brantestad SK. 

– Vi får ta match för match och vinna så många som möjligt. Vi jobbar för att göra en bra prestation i varje match, säger Larsson.

BOIF:s mittförsvar med Viktor Lilja och Anton Wernersson Jonsson erhöll beröm. Bäst i ett starkt hemmalag var nyförvärven Theo Eklund från IFK Tuna och Johan Wall från Hultsfreds FK. 

Klicka här för att se hur Storebro och BOIF ligger till i tabellen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: