Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
H/T knäckte IFK Västervik i toppderbyt:

Hjorted/Totebo jublar över derbysegern mot IFK Västervik. Foto: Privat

H/T knäckte IFK Västervik i toppderbyt: "Skönaste segern"

Två lag som hade förberett sig väl. Toppderbyt mellan IFK Västervik och Hjorted/Totebo kanske inte blev något publikfrieri, men alla som håller på H/T somnar nog gott i afton.
– Skönaste segern i år, jublar tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Albin Kito satte en vacker frispark efter en halvtimmes spel. Kito var den store derbyhjälten då han även gjorde 2-0 från straffpunkten med kvarten kvar.

Hjorted/Totebo vann därmed årets första derby mot IFK Västervik.

– Fantastiskt skönt, den skönaste segern i år. Det var en match fylld av kamp och inte så mycket skönspel. Lite tråkigt för publiken, men det var två bra lag som möttes och vi tog ut varandra taktiskt. Jag hade förberett mina grabbar bra och Ayman (Hadrous) hade förberett sina, säger H/T:s spelande tränare Jimmy Svensson. 

Han tyckte att effektiviteten var skillnaden i derbyt. 

– IFK har nog fler och bättre chanser än oss. Fram tills att Kito skruvar dit frisparken har vi varit bättre, men sedan rinner det ut lite. IFK har flera heta chanser att göra mål och vi gör två på fasta. Hade de satt sina kunde de ha hamnat i förarsätet, men i andra fick IFK trycka fram. Det är lite tillfälligheter som avgör i de här matcherna. 

Snarlik analys

Ayman Hadrous, tränare i IFK Västervik, hade en snarlik analys.

– De sätter sina chanser, vi bommar våra. De har tre lägen kan man säga och vi har sju, åtta bra chanser. Vi bör sätta någon eller några av dem. Men gör man inte mål så vinner man inte.

Hur går man vidare från en derbyförlust?

– Det är bara att borsta av sig. Man vinner inte jämt, så det är bara att smälta den och gå vidare, men det är klart att det är tungt.

Ayman Hadrous tyckte att hans lag förtjänade en poäng.

– Det är två bra lag, men vi skapar mer. Tyvär tappar domaren matchen helt sista 20 också. Det är sträckta ben och efterslängningar från båda lagen. "Nisse" (Nils Alfonsson) får utgå skadad och man kan inte tillåta det som domare. 

Samma poäng

H/T är nu uppe på samma poäng som IFK Västervik.

– Vi har två grymt viktiga matcher kvar innan vi kan summera hela våren. Nu får vi förbereda oss för Lojal på bortaplan. Det brukar vara heta matcher och jag hoppas det inte blir någon bakfylla nu när det är mer av en vardagsmatch. 

I H/T var hela laget bra, men målvakten Herman Selerud prisades lite extra. Alla kämpade och slet i IFK, men alla kan samtidigt bättre. HÄR kan du själv kika in tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: