Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Häftig säsong väntar för B.O.IF – ”Skulle vara en bragd”

B.O.IF:s nystartade damlag är redo för seriepremiär. Foto: Privat

Häftig säsong väntar för B.O.IF – ”Skulle vara en bragd”

För första gången någonsin har B.O.IF ett damlag i seriespel. Efter en stark försäsong är det nystartade laget nu redo för premiär i division fyra.
– Mycket handlar om att bli ett sammansvetsat gäng och att ha kul tillsammans, säger tränaren Daniel Wessman.

Annons:

I höstas tog B.O.IF det historiska beslutet att starta ett damlag. Det är något man inte haft sedan Blackstad IF och Odensvi IF gick samman till en gemensam förening.

Förra säsongen hade man ett F16-lag i spel.

– I det laget kunde man också ha fem överåriga spelare oavsett ålder. Vi har faktiskt flera mammor som spelar med sina döttrar i laget. Till den här säsongen klev för många spelare över strecket och då valde föreningen att det skulle bli ett damlag istället, berättar Daniel Wessman.

Tänkte lägga av

Wessman själv har en mångårig erfarenhet från att träna damlag i regionen. Så sent som förra säsongen basade han över Frödinge/Brantestad SK i division fyra. Där stod det ganska tidigt klart att han inte skulle fortsätta.

– Jag var på väg att lägga av när B.O.IF hörde av sig. Jag testade två träningar och såg att det fanns något att jobba med. Det fanns en stomme på 16-18 spelare redan förra säsongen, säger B.O.IF-tränaren.

Under hösten såg han laget spela en match och insåg snabbt vad som behövdes för att kunna hävda sig i division fyra.

– Laget var bra defensivt, men fick inte fast bollen högre upp i planen. Det behövde stärkas upp lite för att hitta ett eget spel.

Starka nyförvärv

Sagt och gjort. Snabbt anslöt rutinerade och skickliga duon Emma Wessman och Evelina Bertilsson.

– Jag ville få in de två för att stärka upp med en mittback och en mittfältare. Sen har ryktet gått lite bland spelare jag haft i några tidigare klubbar och det har gjort att några spelare har sökt sig till oss. Nu har vi 27-28 spelare. På vissa träningar har vi varit 23-24 stycken och då är det roligt att vara tränare.

Stommen i laget består fortfarande av många unga spelare.

– Det finns mycket utvecklingspotential. Det är en bra mix i laget och många av de yngre visar att de vill ta steg framåt. Nu kan de också få stöttning i den utvecklingen genom att se och lära av mer erfarna spelare. 

”Ser intressant ut”

För att vara ett nystartat lag har B.O.IF gått starkt på försäsongen med tre segrar på fem matcher.

– Det ser intressant ut. Sen kommer det att bli tufft. Det är en helt annan sak att spela seriematcher, säger Daniel Wessman.

Division fyra har i många år varit den lägsta damserien. Nästa år tillkommer division fem i Småland. Det gör att det blir tufft att hänga kvar i fyran den här säsongen.

– De fem sista lagen åker ner i division fem. Skulle vi lyckas vara på övre halvan skulle det vara en bragd. Vi tar kliv hela tiden, men klarar vi av det har vi gjort något utöver de vanliga skulle jag säga.

Hur lyder målsättningen?

– Vi har inte satt någon målsättning tillsammans än, men mycket handlar om att bli ett sammansvetsat gäng och att ha kul tillsammans

Derby i premiären

I premiären väntar derby mot ett annat nystartat damlag i form av Gamleby FF. Matchen spelas på hemmaplan på måndag.

– Vi mötte dem i en träningsmatch, där vi vann. Det här blir något helt annat och det känns som en bra och rolig match att börja med.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: