Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Sista pusselbiten lagd – bolltrygg mittback klar: ”Osar klass”

Tjust IF FF, nykomling I division 1, har gjort klart med en lugn och bolltrygg mittback i form av Ella Lokrantz. Foto: Stefan Härnström

Sista pusselbiten lagd – bolltrygg mittback klar: ”Osar klass”

Tjust IF FF har lagt den sista pusselbiten med drygt två veckor kvar till seriepremiären i division 1. Ella Lokrantz, 21, ansluter från Karlsbergs BK. 
– Det lilla vi har sett osar klass, säger Pierre Tegenstam, sportsligt ansvarig i Tjust IF FF. 

Annons:

Efter flera månaders jobb kan Pierre Tegenstam sätta check på att den sista pusselbiten i lagbygget har kommit på plats. 

21-åriga mittbacken Ella Lokrantz har bestämt sig för att spela med Tjust IF FF under nykomlingssäsongen i division 1. 
– Henne har vi jobbat på ett tag, säkert två-tre månader. Vi kommer använda henne som mittback och hon är fantastisk med bollen. Jag har sett några klipp med henne och vi har sett henne på träning. Hon är lugn, lång och stark. Jag skulle säga att det är en klassmittback. Det lilla vi har sett osar klass, säger Pierre Tegenstam. 

"Tillför mycket stabilitet"

Hon har spelat för Stockholmsklubben Karlbergs BK de senaste säsongerna och studerar på läkarprogrammet på Linköpings universitet. 

– Hon var ordinarie i Karlsberg och pendlade mellan Linköping och Karlsberg. De gick också upp i division 1 och ska spela i den norra serien, vilket gör att det blir länge resor. 

– Vi har sedan tidigare värvat målvakten Alma Salomonsson. De känner varandra och spelade bland annat i samma distriktslag i Stockholm. Det är på den vägen vi har kommit i kontakt med henne. Hon har haft lite svårt att bestämma sig för hur hon ska göra och vi är glada för att hon kommer till oss. Det verkar vara en härlig tjej som kommer passa in jäkligt bra i vårt lag. 

Pierre Tegenstam ser positivt på Ella Lokrantz intåg i truppen. 

– Hon kommer tillföra mycket stabilitet i backlinjen och det kommer skapa konkurrens. Det var sista pusselbiten som föll på plats och det var verkligen något som vi behövde. 

Seriepremiär om två veckor

Tegenstam är nöjd med truppbygget och nyförvärven som har spetsat till truppen. 

– Alla nyförvärv har en möjlighet att ta en startplats. Konkurrensen är hård i år, men vi har tappat några spelare. Alicia (Strand) kommer vara med när hon kan. My (Aldas) räknar vi inte med. Hon är duktig, men hon kommer inte vara med så mycket.

Hur är läget med Malin Engström och Izabella Preusse?

– ”Mallan” (Malin Engström) väntar på operationstid och kommer vara borta ett tag.”Bella” har kommit igång lite grann med passningar på träning. Vi tänker att hon kan vara tillbaka i spel efter sommaren, men det är inte säkert. 

Om drygt två veckor drar seriespelet igång. Tjust inleder med bortamatch mot Gideonsbergs IF lördagen den 6 april. 

– Nu tror jag att vi kan göra det riktigt bra i division 1. Vi har en offensiv som heter duga och är i klass med topplagen i den här serien. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: