Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
LOKAL FÖRENING SATSAR PÅ DAMLAG 2024

Blackstad/Odensvi kommer ställa upp med ett damlag i seriespel 2024. Bilden är ett montage. Foto: Privat/Mostphotos

LOKAL FÖRENING SATSAR PÅ DAMLAG 2024

Det är inte bara fotbollsklubbar som lägger ned. Nu kan vi släppa nyheten att Blackstad/Odensiv IF ställer upp med ett damlag i seriespel 2024.
– Hela föreningen står bakom oss. Det ska bli jättekul, berättar Ellenore Nilsson.

Annons:

Att små föreningar startar upp herr- eller damverksamhet är inte en nyhet varje dag direkt. Men nu sker det. Blackstad/Odensvi IF har haft ett F16-lag i spel och nu har man tagit beslutet att laget ska ställa upp i seriespel nästa år. 

BOIF kommer anmäla ett damlag till spel i division 4. 

– Det stämmer att vi har de här planerna. Vi har en trupp med 20 spelare ungefär och då sa vi efter förra säsongen att vi kör. Nu har vi haft ett par inomhusträningar och letar efter en tränare. Vi håller lite span och räknar med att kunna köra igång ett damlag, säger Ellenore Nilsson, som varit med kring laget tidigare.

Sedan sammanslagningen av Blackstad IF och Odensvi IF har föreningarna aldrig haft ett gemensamt damlag.

– På 80-talet hade man var för sig och flicklag har ju funnits förut, men det här blir första gången det blir ett damlag tillsammans. I den här F16-serien har man fått ha med flera överåriga spelare oavsett ålder, så vi har en del äldre spelare som också varit med. Vi kommer få ihop det tror vi.

"Ska bli jättekul"

Ellenore Nilsson har haft hand om de här tjejerna i sex, sju år tillsammans med sin syster.

– Jag kommer fortsätta vara med men min syster (Karolina Lindersson) kommer spela. Vi känner att vi behöver få in ny energi också från ett annat håll, så det är därför vi tittar på en ny tränare. 

Hur känns det att kunna anmäla ett lag till seriespel?

– Det ska bli jättekul. Vi har hela föreningen bakom oss och vi pratade om det redan förra året, men då var några av tjejerna lite för unga. 

"Satsar hårdare än oss"

BOIF går nu lite mot strömmen i den lokala fotbollen. Samtidigt har Gamleby FF också meddelat att man har för avsikt att ställa upp med ett damlag i seriespel kommande säsong.

– Det är synd att det är många som får lägga ned, speciellt på landsbygden. Men vi tror att det här kommer funka och vi hoppas kunna plocka lite spelare som är äldre också, men som inte är beredda att lägga tiden som det innebär att spela i Tjust, Västervik eller Vimmerby, som satsar hårdare än oss. Det är roligt att Gamleby också är på gång, så det kan bli lite fler småklubbar. 

Just nu har BOIF ett 20-tal spelare på sin lista.

– Vi har haft kontakt med några stycken till som vi också hoppas kommer vara med. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: