Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Andra uppdrag gör att Fasko lämnar division 5-laget:

Huvudtränaren Ergest Fasko och IFK Västervik går skilda vägar efter ett tvåårigt samarbete. Foto: Ossian Mathiasson

Andra uppdrag gör att Fasko lämnar division 5-laget: "Känns tungt"

Ergest Fasko har tagit IFK Västervik till två positiva kval i rad. Nu räcker inte tiden till för att träna division 5-laget i en säsong till. 
– Ska jag vara helt ärlig så känns det tungt, säger han. 

Annons:

Ergest Fasko har tränat IFK Västervik i två raka säsonger och det har resulterat i två positiva kval. Det lilla extra har saknats i kvalet och IFK Västervik får ställa in siktet på en ny säsong i division 5. 

Denna gång får de göra det utan Ergest Fasko på tränarbänken. 33-åringen berättar här om beslutet att inte fortsätta träna IFK Västervik. 

– Ska jag vara helt ärlig så känns det tungt. Jag har haft två riktigt roliga år med grabbarna i IFK Västervik. IFK ville fortsätta med mig, men jag håller på med annat som gör att jag inte riktigt kommer ha tiden som krävs för att vara a-lagstränare. Jag lägger fullt fokus när jag är a-lagstränare – och jag har inte tiden som krävs. Jag håller på med scouting som kräver resor plus att jag pluggar för att få scoutingdiplom, säger Ergest Fasko. 

"Kommer spela fullt"

Han har jobbat som amatörscout i tre år och det var i somras som han fick ännu mer att göra. 

– Jag gillar fotboll och gillar att leta upp talanger. Det var i somras som jag fick mycket samarbeten med bra klubbar och bra spelare. Jag hjälper Admir Lekaj här i Sverige, han är huvudscout i albanska landslaget från P15-U21, säger Ergest Fasko. 

Ska du själv spela något 2024?

– Ja, jag kommer spela fullt någonstans och vi får se vad det blir för lag. Som jag känner nu vill jag inte vara i IFK Västervik som spelare. Nu när jag har varit tränare har jag inte velat stänga någon plats för de unga spelarna och det känns svårt att börja spela i laget där jag har varit huvudtränare i två år. 

Pratar med Magnus Eriksson

Han berättar att han har varit i kontakt med Västerviks FF:s nye huvudtränare Magnus Eriksson. 

– Jag gillar honom som spelare och ledare och vi spelade ihop i Västerviks FF. Jag har förklarat min situation och vi får se vad som händer. Inget är klart. 

IFK Västervik släppte nyheten om Aiman Hadrous som ny huvudtränare på söndagen. 

– Jag tycker att IFK Västervik har gjort ett bra beslut att få in Aiman. Det är en kille som har tiden för ett sånt uppdrag och älskar att träna. Frågan är om han lyckas vinna omklädningsrummet med tanke på att det är där allting börjar. Det är ett frågetecken som jag inte kan ge svar på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: