Sök

Västervik fälldes av individuella misstag i kvalet: ”Får inte hända”

IFK Västerviks Ergest Fasko fick en tung start på kvalet till division 4. Foto: Ossian Mathiasson

En av säsongens viktigaste matcher. Då svarade IFK Västervik för flera individuella misstag och föll med 1–4 mot Furuby IF i kvalpremiären.
– Det får inte hända att vi bjuder på tre av fyra mål, säger Ergest Fasko.

IFK Västervik har svarat för en ruggigt fin höst och gick in i kvalet med åtta raka segrar och 39–8 i målskillnad.

I första kvalmatchen mot Furuby IF åkte IFK Västervik på en käftsmäll. Västervik släppte in 0–1 i matchupptakten och 0–2 strax före paus.

– Jag hade en bra känsla innan matchen och vi hade ett bra snack på samlingen. Vi kom in bra i matchen innan vi bjöd på första målet efter fem-sex minuter. De gjorde mål på en fast situation där vi hade kunnat sparka iväg bollen eller behålla den inom laget, säger Ergest Fasko och fortsätter:

– Oavsett vad ger vi inte upp. Det var vi som hade boll och skapade lägen i första halvlek.  De hade självklart några duktiga spelare som var snabba i offensiven och kunde springa förbi oss. Från ingenstans kom 2–0 i slutet av första. Det var ett placerat skott rakt upp i krysset.

Flera bjudningar

Det var ett jobbigt baklängesmål för Västervik strax före halvtid.

– Psykologiskt jobbigt för oss. Vi gör två byten i halvtid för att spela mer offensivt i andra halvlek.

Albin Boqvist reducerade till 2–1 i minut 56 och Västervik fick kontakt och jagade en kvittering.

– Vi har tre frilägen som vi inte gör mål på. Där hade vi absolut kunna göra 2–2. Sedan kontrar de in 3–1. Vi är tre mot en, men lyckas inte få bort bollen. Det är ett mål som vi bjuder på.

När Västervik tryckte på för 3–2 kom nästa kalldusch fram till 4–1.

– En av våra spelare börjar dribbla när han kan passa någon annan i laget. Det är våra bjudningar som gör att vi förlorar den här matchen. Vi bjuder på tre mål och det håller inte i en sån här match. Att det händer tre gånger är vi inte nöjda med.