Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västerviks tyngd avgjorde derbyt mot VIF B

Vilma Winqvist inledde målskyttet när Västerviks Damfotboll slog Vimmerby IF B med 3–0. Foto: Stefan Härnström

Västerviks tyngd avgjorde derbyt mot VIF B

Västerviks Damfotbolls trepoängare borta mot Vimmerby IF B satt långt inne. Det blev seger med 3–0 efter att samtliga tre mål prickats in efter paus. 
– Surt att vi förlorar på fasta situationer, säger VIF B:s ledare Budo Ericsson.

Annons:

Västerviks Damfotboll slåss i toppen och Vimmerby IF B i botten av division 3. Dagens derbytillställning på konstgräset i Vimmerby var jämn och spännande. 

Efter en mållös första halvlek fick Västervik in psykologiskt viktiga 1–0 på hörna direkt efter paus. Lagets notoriska målgörare Vilma Winqvist hittade rätt. Malin Blidfors satte 2–0 på ännu en hörna i 77:e minuten och Michaela Degerman fastställde slutresultatet till 3–0 när VIF B tryckte på för ett mål. 

– Förlusten stör mig rejält. Vi hade 0–0 i halvtid och det var verkligen med mersmak. Jag såg att de var frustrerade, de kom ingenstans och vi spelade bra. Vi hade ett par bra avslut och det hade varit gött med en ledning i paus. Nu blev det inte så. De gjorde mål på två fasta situationer och där syns det är skillnad vad gäller ålder, vikt och storlek. 3–0 kom när vi tryckte framåt i 90:e minuten, säger Budo Ericsson. 

Vimmerbys insats mot topplaget var stark. 

– Det skiljer 25-30 poäng mellan lagen och det ska skilja en hel del, men det syntes inte på planen. De vann väl rättvist, men det är surt att förlora på fasta situationer. Jag är nöjd med laginsatsen, säger Ericsson, som delade ut extraberöm till Minea Snickars. 

"Kom inte upp i den nivå vi kan hålla"

 Västerviks tränare Fredrik Walfredsson var långt ifrån nöjd med lagets prestation i första halvlek. 

– Jag är glad över att vi kan ändra matchbilden från första halvlek som inte riktigt var så bra som vi kan spela. Första halvlek kommer inte gå till historien som välspelad från vår sida. Vi kom inte upp i den nivå som vi kan hålla. Det var för stressat och mycket felpass, säger Fredrik Walfredsson. 

Västervik hittade mer rätt efter ett lyckats paussnack. 

– Att vi kan ändra matchbilden och göra en bättre andra halvlek är en styrka. Det var påslaget och vi hotade mycket mer, säger Walfredsson. 

Västervik har med en match kvar att spela två poäng upp till serieledaren Team Södermöre, som har två matcher kvar att spela. 

– Vi ska ta tre poäng till och får se hur långt det räcker. Jag hoppas att vi får hjälp. 

Alla spelare fick beröm för uppryckningen i andra halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: