Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerby vann derbyt mot Västervik utan att imponera:

Nathalie Johansson gjorde enda målet när Vimmerby IF vann derbyt mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby vann derbyt mot Västervik utan att imponera: "Mellanmjölk"

Derbyt mellan Vimmerby IF och Västerviks Damfotboll nådde inga högre höjder. Ett mål producerades – och det gjorde VIF:s skyttedrottning Nathalie Johansson. 
– Det blir tre poäng och det är det enda vi kommer ta med oss härifrån, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby IF lyckades plocka tre poäng i derbyt hemma mot Västervik på lördagseftermiddagen. Nathalie Johansson gjorde matchens enda mål i matchminut 22. Det var just de tre poängen som gjorde Mikael Rinaldo glad och han tyckte i övrigt att insatsen var direkt svag. 

– Spelmässigt är vi inte alls här i dag. Riktig mellanmjölk och jag vet inte vad det beror på, säger Mikael Rinaldo och fortsätter:

– Nej, fasen. Jag var frustrerad ute vid sidlinjen när det inte stämde. Jag hoppades på att vi skulle få till en scenförändring som vi hade i förra matchen mot Vetlanda. Det funkade i dag och jag tror att alla är införstådda med att det var ingen bra genomförd match.

1–0 är utan tvekan en känslig ledning och Västervik var farliga på fasta situationer. 

– De hade några hörnor på slutet och det är där de är farliga. Det var redan på förhand en jobbig match just med tanke på att det är derby, att många känner varandra och att många Västerviksspelare har spelat här. Vi tar tre poäng och det är det absolut viktigaste, säger Rinaldo. 

"Står upp väldigt bra"

Det står sedan tidigare klart att Västervik kommer trilla ner i division 3 på grund av den serieomläggning som görs på damsidan. Fredrik Walfredsson var nöjd med insatsen på Arena Ceos trots att det blev förlust med uddamålet. 

– Jag tycker att vi står upp väldigt bra och ger dem inte så mycket ytor. ”Natta” (Nathalie Johansson) fick lite för mycket yta vid ett tillfälle och tyvärr räcker det den här gången, säger Fredrik Walfredsson. 

Västervik kom till matchen med ett skadeskjutet lag.

– Med tanke på förutsättningarna gör vi det bra. Vi har flera spelare som inte är så bra tränade på grund av skador. Det märks och vi hotar inte så mycket. Det är på de fasta situationerna som vi skapar lite chanser. Jag är jättenöjd med inställningen som alla tjejer visar då vi går på knäna och har spelare med skavanker. Jag kan inte vara annat än nöjd med vår insats, säger Walfredsson. 

Ni hade ändå kunnat få till en kvittering i slutminuterna?

– Vi har väl några halvchanser och hade kunnat få till en kvittering. Om det hade varit rättvist går att diskutera. 

Bäst i Västervik var Vilma Winqvist och Malin Blidfors, två spelare med ett förflutet i Vimmerby. Alla kan bättre i Vimmerby. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: