Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik tog tre poäng utan att övertyga: ”Inte lika trevlig som resultatet”

Vilma Winqvist var duktig i Västerviks seger. Hon stod dessutom för två av lagets tre mål.

Västervik tog tre poäng utan att övertyga: ”Inte lika trevlig som resultatet”

Västerviks Damfotboll tog i dag tre moralstärkande poäng i division två borta mot FC Vetlanda. Insatsen i sig var dock inte mycket att hurra för.

– Insatsen i matchen var inte lika trevlig som resultatet, säger Västerviks-tränaren Fredrik Walfredsson efter 3-2-segern.

Annons:

Västervik såg till att skapa sig ett rejält övertag redan i den första halvleken. Detta efter att Malin Melander tidigt gett bortalaget ledningen och där Vilma Winqvist fyllde på med både 2-0 och 3-0 innan den första halvleken var över.

– Vi var väldigt effektiva och spelade dessutom ganska stabilt bakåt i första halvlek, säger Fredrik Walfredsson.

Trio stack ut

Någon säker seger blev det ändå inte. I den andra halvleken reducerade Vetlanda två gånger om. Västervik lyckades dock hålla undan och vinna med 3-2.

– Segern var ju trevlig, men spelmässigt fick vi det inte att klicka på samma sätt som i de senaste matcherna. Man ska inte skylla på något, men vi fick göra lite ändringar och det var mycket nya positioner. Jag ser det som en styrka att kunna göra en halvtaskig insats och ändå vinna. Det var strongt att kunna få med oss tre poäng. Visst, det blev onödigt spännande i andra, men vi lyckades reda ut det och det var bra gjort, säger Fredrik Walfredsson.

Hela laget fick beröm för en bra kämpainsats. Malin Blidfors, Vilma Winqvist och målvakten Ajla Kurtovic lyftes fram lite extra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: