Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tuffa förutsättningar för nykomlingen – ”Tar steg hela tiden”

Vilma Winqvist är en av nyckelspelarna i Västerviks Damfotboll. Foto: Stefan Härnström

Tuffa förutsättningar för nykomlingen – ”Tar steg hela tiden”

För andra året i rad är Västerviks Damfotboll nykomlingar i en serie. I år kommer succélaget verkligen ställas på prov. Bara fem lag i division två är garanterade nytt kontrakt.
– Vi måste tro på det vi håller på med, säger tränaren Fredrik Valfridsson.

Annons:

Västervik har två lyckosamma säsonger bakom sig när man först tog steget upp i division tre 2020 och ifjol nådde division två. I år ställs laget inför en tuff utmaning. Bara fem av de elva lagen är garanterade en plats i tvåan nästa år.

– Jag hoppas att vi ska vara bland de fem första och det måste man vara för att få stanna kvar. Det är lite typiskt att en sådan förändring kommer när man är nykomling, men det är som det är, säger tränaren Fredrik Valfridsson som många känner från sina år som tränare i IFK Västervik.

 Så förändras lagets spel

Västervik kliver in i seriespelet vid lunchtid idag. Tinnis väntar på hemmaplan.

– Det är lite nervöst, vi vet inte riktigt var vi står och samtidigt har man sett fram emot det här länge. Det är lite blandade känslor, vi är nykomlingar och jag är ny också.

Hur tycker du att laget ser ut?

– Det känns bra, vi tar steg hela tiden både individuellt och som lag. Tränarna före mig gjorde ett jättejobb och vi försöker bygga vidare på det och förbättra spelsystem.

Valfridsson har jobbat mycket med passningsspelet under försäsongen och ambitionen är att laget ska få en större trygghet med bollen.

– Det hoppas jag kommer märkas och dessutom har vi gjort lite positionsförändringar på spelarsidan.

 "Vill att de ska dra loket"

Truppen består av ett gäng yngre förmågor med framtiden för sig – men nyckelspelare blir det äldre gardet där flera har erfarenhet från spel i division två tidigare. 

– Vi vill att de ska dra loket. De vet vad som krävs och förhoppningsvis kan de visa de yngre tjejerna vad de ska jobba emot. Vi har en träningsvillig grupp som vill framåt.

Vad måste fungera för att ni ska lyckas?

– Vi måste fortsätta att tro på det vi håller på med och jobba som ett lag. Vi har många unga spelare som måste fortsätta ha viljan och drivet att tampas om en plats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: