Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kross i cupmötet – lokalt lag vräkte in tio mål på en halvlek

Ali Sherif Ali gjorde tre av IFK Västerviks tio mål i andra halvlek mot Överums IK. Foto: Ossian Mathiasson

Kross i cupmötet – lokalt lag vräkte in tio mål på en halvlek

Överumsledning med 1–0 i halvtid. Sedan exploderade IFK Västervik och vräkte in tio (!) mål efter paus. 
– Det känns som att vi tog lite för lätt på matchen och fick oss en tankeställare i halvtid. Det var en bra tempo- och moralhöjning i andra, säger assisterande tränaren Johnnie Johansson. 

Annons:

Överum satte 1–0 på straff genom Joel Petersson Gullquist i tionde spelminuten och höll ihop en solid defensiv som ledde till att IFK Västervik hade svårt att skapa chanser offensivt. 

I andra halvlek var scenförändringen total. IFK Västervik gjorde sanslösa tio mål från minut 48 till minut 89 och vann Toyota Cup-mötet med förkrossande 10–1. 

Ali Sherif Ali stänkte in tre mål och övriga målgörare var Hugo Peereboom två, Mergim Guraziu två, Eddie Lundin, Albin Kito och Awet Shambel Habtu. 

– En väldigt bra halvlek i motsats till första halvlek där vi inte gjorde vad vi skulle. Vi sprang nog världsrekord i offside i första halvlek, hade vi haft lite mer tålamod i djupled så hade vi kunnat straffa dem redan då. Vi gjorde några byten i paus, fick in mer speed och satte högre press då vi såg att Överum inte kom upp i något bra spel. När vi fick till vårt spel var det inte så mycket motstånd kvar. Tio mål var visserligen lite i överkant men det är kul att vi producerar, säger Johnnie Johansson, assisterande tränare i IFK Västervik. 

"Ett jäkla misstag"

Överumstränaren Martin Rosén vittnar om att de gjorde ett misstag i halvtid. 

– Vi såg att de hade en spelare som styrde mycket av deras uppspel så vi ändrade om i laget och sa att vi vinner om vi tar bort honom. Det blev inte så, det blev istället ett större hål på mittfältet. De spelade bort oss totalt samtidigt som vi inte orkade ta jobbet, säger Martin Rosén och fortsätter:

– Det var ett jäkla misstag så det får man lära sig av. Vi hade också många spelare borta men vi kan inte skylla på det. Det gick för fort för oss så det är bara att glömma det vi gjorde i andra. Det var inte bra. 

Jesper Starkenberg fick med kort varsel ställa sig i Överumsmålet och ska ha beröm, enligt Rosén. Alla spelare i IFK Västervik fick av förklarliga skäl beröm för andra halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: