Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TONÅRING FRÅN KALMAR DÖMS FÖR GÄNGMORD – FEL PERSON SKÖTS IHJÄL

Västmanlands tingsrätt dömer en kille från Kalmar för mord. Foto: MostPhotos

TONÅRING FRÅN KALMAR DÖMS FÖR GÄNGMORD – FEL PERSON SKÖTS IHJÄL

En 16-åring från Kalmar döms för ett mord i Västerås förra sommaren. Trots sin unga ålder är det tredje gången han döms för grov brottslighet.

Annons:

För snart ett år sedan sköts en man i ryggen, han blev liggande och sköts därefter i huvudet med två skott. Västmanlands tingsrätt dömde under onsdagen en 16-årig pojke från Kalmar för mordet. Trots att han är under 18 år så bedömer tingsrätten att inget annat straff än fängelse är lämpligt. Hade pojken varit två år äldre hade det säkerligen blivit livstid. Nu stannade det vid fyra år. 

Enligt domen så var pojken på uppdrag. Han hade rymt från ett HVB-hem och har ingen naturlig koppling till Västerås. Det finns telefonavlyssningar, där man diskuterar uppdrag och betalning. 

Men det verkar ha varit fel person som sköts. 18-åringen som dog hade inget sammanhang där det fanns motiv för att mörda honom. Det framkommer också i avlyssnade samtal att tonåringen “köpt fel bil” och att misstaget gjorde att betalningen för mordet sjönk från avtalade 150 000 kronor till 50 000 kronor. 

Fick uppdrag av Foxtrot

Under samma sommar var pojken i Stockholm. Där var han på uppdrag av Foxtrot för att utföra en hämndaktion. Han skulle få 150 000 kronor för varje medlem av Vårbynätverket som han kunde mörda. Men uppdraget misslyckades, han lyckades aldrig hitta några ur det rivaliserande gänget. Södertörns tingsrätt dömde pojken till sluten ungdomsvård i två år och fyra månader, detta efter att ha dömts för föreberedelse till mord och synnerligen grovt vapenbrott.  

I januari förra året var samme pojke på uppdrag i Kalmar. En polis försökte stoppa honom när han kom på cykel, han lyckades smita men slängde ifrån sig en väska med ett automatvapen. Efter att hans bild kablats ut av programmet Efterlyst kunde han gripas. Hovrätten dömde pojken till sluten ungdomsvård för grovt vapenbrott.

Denna gång blir det dock fängelse på riktigt för 16-åringen.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: