Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Moderaterna kräver beslut om anti-kroppstester

Foto: Arkivbild

Moderaterna kräver beslut om anti-kroppstester

Moderaterna i Västervik vill att kommunen organiserar testning av antikroppar för att kunna kartlägga smittspridningen av det nya coronaviruset. – Regionen ger inga tydliga besked, skriver Jon Sjölander (M) och kräver att frågan diskuteras politisk.

Annons:

Igår meddelade Region Kalmar att alla som har symptom på Covid-19 ska kunna testa sig för att se om man bär på viruset. Nu vill Moderaterna i Västervik att kommunen kompletterar virustesterna med anti-kroppstester, det meddelar partiet i ett mail till kommunstyrelsen och kommunledningen idag.

I mailet skriver Jon Sjölander (M), gruppledare för Moderaternas kommunfullmäktigegrupp i Västervik, att antikroppstester är ett viktigt komplement till virustesterna som kan användas för att kartlägga smittspridningen. Sjölander (M) skriver att det är viktigt att sätta in resurser så tidigt som möjligt och vill därmed att kommunen ska organisera anti-kroppstester.

– Regionen ger inga tydliga besked kring antikroppstester och hänvisar istället till arbetet med att etablera testning för personer med symptom, skriver Jon Sjölander (M) i mailet.

Vill att frågan diskuteras

Moderaterna vill att anti-kroppstester erbjuds personal i kommunens verksamheter, framför allt de inom vård och omsorg. I ett andra skede, skriver partiet, kan det bli aktuellt med tester av privatpersoner till självkostnadspris. Andrea Brändström, säkerhetsskyddschef på kommunen, skriver i ett svar till frågan att anti-kroppstester skulle fylla en viktig funktion i kommunens verksamhet. Moderaterna begär nu att frågan tas upp politiskt och att ett beslut fattas.

Dagens Västervik har sökt Jon Sjölander för en kommentar utan framgång.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: