Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:

    Astrid Lindgrens Världs jättesatsning Villa Linnéa är nu redo för besökare. Den 26 juni öppnar man den nya restaurangen och någon månad senare satsningen på konferenser. Joacim Johansson, vd, är mycket nöjd med resultatet. Här kan du se ett bildspel från hur det ser ut. Foto: Simon Henriksson

  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:
  • Nya jättesatsningen redo för besökarna:

Nya jättesatsningen redo för besökarna: "Aldrig mer öppna eller stänga"

Jättesatsningen på Villa Linnéa är nu klar. Den nya restaurang- och konferenssatsningen öppnar efter midsommar.
– En stor mental grej för oss är nu att vi aldrig mer kommer prata om att vi öppnar eller stänger, säger vd Joacim Johansson. 

Annons:

Det hela är en tvådelad satsning, där den första delen av paketet stod klart redan förra året. Då öppnade den nya restaurangen Bysalen som var etapp ett. Den har plats för 350 matgäster. 

Samtidigt revs Majkens i höstas och den ersätts nu av Villa Linnéa. Totalt handlar det om ytterligare 250 restaurangstolar och dessutom en helt ny satsning på konferensdelen. Hela övervåningen i Villa Linnéa vigs åt konferenser.

Den 26 juni, veckan efter midsommar, öppnar ALV:s senaste restaurangtillskott. 

– Det kommer vara klart för lunch- och kvällsservering då, men konferensplanet dröjer en månad till. Vi har givit det lite mer tid och inväntar leverans av en del teknik, så som ljud och ljus, berättar Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. 

I princip utökar nu ALV sina restaurangstolar med ytterligare en tredjedel.

– Vi hoppas att det ska ge effekter på gästnytta vad gäller köer, men också på merförsäljning. 

Det kommer skilja något mellan menyerna på Stadsmästargården, Bysalen och Villa Linnéa. De två sistnämnda har dock ett gemensamt kök. 

– Men det går i samma tema och grunden är småländska rätter med lokala råvaror. 

Överskred budgeten

I Bysalen beställer man via en app, men i Villa Linnéa går man till luckan, beställer sin mat och plockar själv sallad och bröd.

– På kvällen blir det bordsservering för middagsgästerna. 

Projektet över två år beräknades landa på 140 miljoner, men budgeten har överskridits.

– Det har kostat tio miljoner mer, men vi slår ut det över två år och den här investeringen ligger någonstans runt 70-75 miljoner kronor. 

Själva namnet Villa Linnéa har egentligen ingen koppling alls till Astrid Lindgrens författarskap.

– Det är hittepå och har ingen koppling till böckerna. Det är ett namn vi har tagit och i historien vi byggt är det en ganska fin familj. Det kan se på inredningen, att det är en familj som kostat på sig. Nu kommer man hem till dem och äter i biblioteket, barnkammaren och salen. 

"Galet fint"

Att Joacim Johansson är nöjd med resultatet går inte att ta miste på. 

– Det har blivit så galet fint. Det är verkligen en nivå till på detaljer och inramning. Vi är supernöjda med allt från detaljer till färgval. Det har tagit sin tid om man säger så. 

Det finns också mycket inbyggd lek i den nya restaurangen.

– Det är en av våra hörnstenar och det ska finnas roligt spring för barnen. Det blir en form av tivolihörna, där barnen får sitt lekrum. 

Storsatsning på konferenser

På övervåningen fortsätter man att förbereda för konferensdelen.

– Det blir fyra olika konferensrum som kommer vara tematiserade med delar från Astrid Lindgrens liv. Dessa har namnen Pelarne, Näs, Vasastan och Furusund. Gästerna kommer få en beskrivning av varför rummen heter som de gör och det blir rekvisita från de olika miljöerna. 

Det kommer gå att ha konferenser från 100 till 400 gäster. 

– En mental grej för oss, som vi kommer behöva träna på, är att vi aldrig kommer stänga och aldrig mer öppna längre. Varje vecka kommer vi ha en för oss riktigt stor konferens, så vi kommer att prövas. 

Här ovan kan ni ta del av ett bildspel från den nya restaurangen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: