Annons:

Sök
ICA Maxi gör stor satsning –

Katharina Arvidsson på Ica Maxi genomför en stor satsning på verksamheten kommande året.

ICA Maxi gör stor satsning – "Kommer bli jättebra"

2011 öppnades Ica Maxi på Ljungheden i Västervik. Nu gör handlaren Katharina Arvidsson en av sina större satsningar hittills. Lokalerna byggs ut med 550 kvadratmeter.
– Det kommer bli bättre för både kunderna och personalen, berättar hon. 

Annons:

Planerna har funnits länge, ja, faktiskt ända sedan 2013. Nu har projektet fått grönt ljus och Maxi-handlaren Katharina Arvidsson är entusiastisk och förväntansfull. 

– Vi har länge diskuterat att göra ett större café och nu är vi äntligen i startgroparna. Vi kommer att göra en tillbyggnad på 550 kvadratmeter, bygga en ny drive thru för våra onlinekunder, bygga in uteserveringen, ge plats åt Apotek Hjärtat och bygga om en del personalrum. 

Byggtiden väntas bli ett år med flera olika etapper. 

– Vi kommer bygga på alla håll och kanter och först ut är drive thru-delen. Där ser vi ett behov och det ska gjutas en ny yta innan vintern. Det är praktiska delar som påverkar när vi gör vad. Det kommer bli jättebra och det känns jätteroligt.

"Roligt att kunna förnya" 

Uteserveringen ligger på 100 kvadratmeter idag och kommer att byggas in. 

– Själva uteserveringen blir lite mindre, men vi kommer att lösa det med lite picknicbord på våra grönytor. 

Vad är det som gör att du vill satsa just nu?

– Det är dags att förnya och vi har hållit på med de här planerna så pass länge. Ibland tar det lite tid att komma fram till vad man vill göra. Det är roligt att kunna förnya och utveckla verksamheten och en del av de här sakerna efterfrågas när vi gör kundundersökningar, framförallt mer plats i caféet. Det kommer vara väldigt uppskattat och roligt för personalen också. 

"Alla tänker lite mer" 

För Ica Maxi är det en av de största förändringarna sedan starten 2011. 

– Vi förnyade mycket inredning hösten 2021, men det här är absolut det största vi gjort sedan öppningen. Det är en jättestor förnyelse för oss. 

Det finns redan ett apotek på Ljungheden, men nu öppnar alltså Icagruppen sitt egna Apotek Hjärtat i anslutning till Ica Maxi. 

– Det tror jag blir jättebra. Det kommer vara ett apotek med bättre öppettider än konkurrenterna och det blir en samarbetspartner som stärker Ljungheden som handelsplats. 

Som många andra verksamheter har Ica Maxi haft ett utmanande och speciellt år. 

– Vi har bra kundflöde, men alla tänker lite mer på vad man handlar. Man handlar lite färre artiklar och väljer delvis lite billigare produkter i vissa sortiment. Med alla prisökningar blir det ju lite tuffare och vi har sänkt marginalerna mycket detta år. Sedan kanske man inte märker det som kund, men vi känner att vi har kunderna med oss och det är det absolut viktigaste. Nu satsar vi framåt och ser mycket fram emot det här projektet. 

 Fastighetsägaren gör flera förändringar

Även fastighetsägaren Solhemsgruppen gör en del satsningar i samband med projektet. John Williamsson vill inte gå ut med några siffror. 

– Investeringen är stor och det är en stor satsning, men jag kan inte säga hur mycket det handlar om. Det är en stor satsning som både vi och Ica gör. För Västervik blir det bra och funktionen av ändringarna kommer vara värdefulla, säger Williamsson och fortsätter: 

– I samband med utbyggnaden kommer vi göra om infarten till parkeringslösningen så man får en bättre funktion och vi kommer jobba fram en lösning för snabbladdningsinfrastruktur. Man ska kunna komma från E22 och ladda bilen och det kommer bidra till handel i stort. Det är mycket som blir bättre när vi gör det här och roligt att vi kommit i mål med den här satsningen, säger han.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: