Annons:

Sök

Annons:

Matprofilen tar över lokal – öppnar lunchrestaurang

Raymond Hanna som sedan i höstas driver Matstudion i samma område tar nu även över restauranglokalen som tidigare inhyst restaurangen Indivik. Foto: Pressbild, Örjan Karlsson

Matprofilen tar över lokal – öppnar lunchrestaurang

Sedan i november driver Västerviks egen matprofil Raymond Hanna Matstudion på Lysingsvägen i Västervik. Konceptet där Raymond tar emot grupper som tillsammans får laga mat har tagits väl emot, och när Indiviks gamla restauranglokal ett stenkast bort blev ledig kunde Raymond inte motstå chansen. I början av april öppnar han sin nya lunchrestaurang Smak. 

Annons:

Raymond Hanna drev för ett antal år sedan den omtyckta restaurangen Smak by Raymond i centrala Västervik. Den nya restaurangen kommer nu gå under samma namn. 

– När jag fick frågan kunde jag inte motstå det. Tanken är att Matstudion och restaurangen ska komplettera varandra. Det blir dagens lunch här i området och så kvällsaktiviteter i studion, säger Raymond. 

Letade efter lokal för att spela in youtubevideos

Idén till Matstudion fick Raymond när han snubblade över lokalen i jakt på ett ställe att spela in sina populära youtubevideos där han lagar mat från olika delar av världen. 

– Det hela började med min youtubekanal där jag försöker jobba med integration. Idén är att all svensk mat som jag lagar lägger jag ut på arabiska, och all arabisk och medelhavsmat lägger jag ut på svenska. 

När han hittade lokalen vid Lysingsvägen bestämde han sig för att han där skulle kunna filma, men också anordna aktiviteter kopplat till mat. Sedan januari har han arbetat heltid med Matstudion, och arrangerat kickoffer, kurser, barnkalas och andra aktiviteter kring mat och mathantverk. Responsen har varit fin, berättar Raymond, något han tror beror både på tajming, och en tämligen unik idé.

– Det är ett nytt koncept, jag tror jag är ganska ensam om det i Småland. Och så är det populärt med matlagning och särskilt på tapeten med pizzabakande. 

Många olika aktiviteter och samarbeten är på gång i Matstudion framöver.

Under vintern har Raymond haft samarbeten och kurser tillsammans med både Svenska Kyrkan, Mejeriet, Sensus och Medborgarskolan, vilket han kommer att fortsätta med. Dessutom anordnar han privata tillställningar och aktiviteter som barnkalas där barnen får baka sin egen pizza, eller göra sin egen glass. 

Anställer fyra - speciellt lunchkoncept

Än så länge arbetar Raymond ensam med Matstudion, men när han nu också öppnar Smak kommer ytterligare fyra personer att anställas till restaurangen. 

Även restaurangen kommer att arbeta utifrån ett speciellt lunchkoncept: 

 – Man får beställa vad man vill ha för protein – kött, fisk eller vegetariskt har vi varje dag, och sedan har vi en vanlig kall salladsbuffé som man får plocka ifrån, och en kolhydratsbuffé där man väljer sin egen kolhydrat. Då får man själv avgöra hur mycket man vill äta och vad, berättar Raymond. 

Restaurangen öppnar om allt går enligt plan på Lysingsvägen helgen 3-4 april.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: