Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Grönt ljus för BANK! – nya orosmoln växer fram

Foto: Hedvig Holgersson

Grönt ljus för BANK! – nya orosmoln växer fram

Samtliga tilltänkta väggar på BANK! Västervik Street Art Festival har fått sina bygglov giltiga. Samtidigt växer nya orosmoln fram för festivalen.

Annons:

Nu har arrangören till BANK! Västervik Street Art släppt både ett program för evenemanget och en karta över konstverkens geografiska plats. Festivalen arrangeras i år i Norra kommundelen och gästas av några av världens mest framstående konstnärer inom street art. Förutom de sju väggkonstverken kommer även markmålningar och elskåp prydas.

Nu meddelar man att ingen av de aktuella väggarna har fått sina bygglovsansökningar avslagna.

– Det är väldigt skönt. Nu slipper vi en eventuell väntan på länsstyrelsen, säger Albin Wiberg, projektledare för BANK!.

Trots att byggloven blivit godkända har andra problem istället dykt upp för evenemanget. Tidigare i veckan tvingades man skjuta upp två av de tilltänkta konstverken till nästa år, efter att konstnären inte kunnat ta sig till Sverige. Reserestriktioner till följd av rådande pandemi försvårar konstnärernas resor till och från Sverige.

– Det finns en risk att fler konstnärer inte kommer kunna komma. Men det blir en bra festival även om vi måste skjuta fram ytterligare en vägg, men det skulle såklart vara väldigt tråkigt, säger Albin Wiberg.

BANK! arrangeras mellan 16 och 22 augusti. Program och karta för festivalen hittas på Västerviks kommuns hemsida.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: