Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Folkparksnostalgi när Alice Babs-dagen firas på Kulbacken

Alice Babs dotter Titti Sjöblom med maken Ehrling Eliasson kommer att uppträda under Alice Babs-dagen 28 juli. Foto: Seaflower Music/Pressbild

Folkparksnostalgi när Alice Babs-dagen firas på Kulbacken

Om Västerviks stolthet Alice Babs skulle ha levt, skulle hon i år ha fyllt 100 år. Jubileet har uppmärksammats under våren med en utställning på Västerviks museum, och festligheterna kröns den 28 juli med en Alice Babs-dag på Kulbacken. Alice dotter Titti Sjöblom medverkar, och arrangörerna utlovar en dag full av folkparksnostalgi.

Annons:

Det är i år 100 år sedan sångerskan Alice Babs föddes. Alice kom att växa upp i Västervik, och under våren har jubileumsutställningen Alice Babs- Född till musik gått att besöka på Västerviks museum. I utställningen finns föremål donerade till museet av Alice Babs barn. 

” Mamma skrev musikhistoria. När jag och Ehrling sjöng och spelade vid invigningen av utställningen Alice Babs – Född till musik, visste vi att vi gjort rätt när vi donerade musikarvet efter mor till Västerviks Museum. Museet har förvaltat henens arv på ett proffsigt och respektfullt sätt.” skriver dottern Titta Sjöblom i ett pressmeddelande. 

28 juli arrangerar Västerviks museum tillsammans med Eventolot en Alice Babs-dag på Kulbacken. 

”En dag i folkparksanda som firar Alice Babs imponernade musikaliska arv och blir en betydelsefull familjeåtersamling. Alice Babs dotter, Titta Sjöblom, uttrycker sin och maken Erlings glädje över att få dela denna dag med familj och allmänhet.” skriver museet. 

Uppträder med jubileumsprogram 

Under dagen ger Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson en konsert där de hyllar Alice Babs musikaliska gärning. 

”När vi hörde om idén till en Alice babsdag, ville vi alla delta. Tanken på att uppleva känslan från förr, då mor uppträdde i Folkparkerna, ville vi inte missa. Ehrling och jag kommer att framföra jubileumsprogrammet om mamma, där vi i ord och ton sjunger och berättar om hennes unika musikaliska resa. Lillleba, Lasse och jag ser Alice Babsdagen som ett fantastiskt tillfälle för hela familjen att sammanstråla i Västervik, titta på utställningen och dela minnen från barndomen.” skriver Sjöblom.

Under Alice Babs-dagen kommer kan besökare förutom att lyssna till musik även ta del av utställningen och se konsertfilmen ”Swingtime again” där Alice sjunger. Kulbacken bjuder dagen till ära även på folkparksnostalgi med chokladhjul, tombola och fika. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: