Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny omgång i häktet för alla fyra – misstänks för kidnappning i Vimmerby

Alla fyra unga kommuninvånare blir kvar i häktet. Foto: MostPhotos

Ny omgång i häktet för alla fyra – misstänks för kidnappning i Vimmerby

Alla fyra personer som misstänks för inblandning i en kidnappning i Vimmerby i december blir kvar i häktet ytterligare en tid. Det framgår av häktningsprotokollen vår tidning tagit del av från tingsrätten. 

Annons:

Kort före jul blev fyra unga personer från Vimmerby kommun häktade för inblandning i en kidnappning i Vimmerby kommun. Två av dem häktades för människorov och grov misshandel. De två yngre personerna häktades för medhjälp till människorov. 

Det rör sig om tre män och en kvinna. Alla fyra har därefter omhäktats flera gånger. Senaste gången, i mitten av januari, trodde åklagaren Camilla Nordgren att hon skulle hinna väcka åtal till den 1 februari. 

Men det gjorde hon inte. 

– Det vi har väntat på är i stort sett tekniska saker. Dessa har vi inte fått förrän nu i veckan och därav hann vi inte klart med åtalet, sa åklagaren Camilla Nordgren under onsdagen. 

"Ganska klar bild"

Under torsdagen står det klart att tingsrätten fattat beslut om att de unga personerna fortsatt ska vara häktade. Några har gått med på att bli omhäktade och i några fall har det krävts förhandling. Samtliga är fortsatt misstänkta för brott och det anses att alla fyra kan påverka utredningen om de befinner sig på fri fot. 

Åklagaren har nu fått på sig till den 15 februari att väcka åtal. Det lär hon hinna. Man har nämligen gått ut på slutdelgivning nu, vilket innebär att den som är misstänkt får information om förundersökningen när den är avslutad. Hen får då möjlighet att gå igenom materialet och begära ytterligare utredning.

Enligt våra uppgifter handlar det hela om att man ska ha tagit med sig målsägande i en bil och sedan misshandlat honom i ett skogsområde. Det är uppgifter Camilla Nordgren tidigare inte har velat bekräfta helt.

– Jag har en ganska klar bild nu och det man kort kan säga är att målsägande fick kontakt med polisen och kunde berätta om händelseförloppet. I stora delar bekräftas det av de fyra inblandade, men man har kanske en lite annan syn på vad man förstått och begripit under den tidsrymd som det handlar om. 

En av de två misstänkta för människorov har tidigare erkänt sig skyldig till misshandel. Målsägande var så pass skadad efter händelsen att han fick uppsöka sjukvård. Minimistraffet för människorov är fängelse i ett och ett halvt år. 

HÄR kan du läsa vår artikel med åklagaren Camilla Nordgren från onsdagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: